Boeing Commercial Airplanes’i tegevjuht Stan Deal ütleb, et 2023. aasta on olnud laia kerega lennukite (ehk lennukite, mille ühes reas on seitse või enam istekohta, toim.) tellimuste aasta.

„Me oleme näinud 2022. aastal kitsaste lennukite tellimuste tugevat taastumist ja nüüd tundub, et 2023. aasta on laia kerega lennukite tellimuste aasta,“ ütles ühtlasi ka Boeingu asepresident Deal CNBC-le.

Deal kinnitas, et aktiivsed läbirääkimised mitme Pärsia lahe lennuettevõtjaga on käimas. „See on geograafiliselt väga ainulaadne piirkond. Kaheksatunnise lennu jooksul on võimalik jõuda 80% maailma rahvastiku juurde ja meie prognoosi kohaselt on selles piirkonnas järgmise 20 aasta jooksul vaja umbes 3000 lennukit,“ ütles Deal.

Selle aasta alguses esitasid Saudi Araabia lipuettevõtja Saudia ja äsja asutatud Riyadh Air mõlemad 39 Boeingi 787 Dreamlineri lennuki tellimuse ning Deal usub, et nõudlus Pärsia lahe piirkonnas kasvab jätkuvalt kiiresti. Emirates Airline teatas samuti 95 Boeingi lennuki tellimusest 52 miljardi dollari väärtuses.