Uudis tuleb vaid kaks kuud pärast seda, kui häkkerid tungisid sisse kahte Las Vegases asuvasse luksushotelli. Kurjategijad varastasid külaliste privaatseid andmeid.

Antud juhul rünnati ja võeti maha pilootide ametiühingu veebileht, mille tulemusel võis avalikuks tulla mõne piloodi isiklik informatsioon. Ühing on American Airlinesist täiesti eraldiseisev ning ei ole mingeid viiteid sellele, et lennufirmat ennast rünnati.

Ametiühing esindab üle 15 tuhande piloodi ja teatas, et sai esimest korda rünnakutest teada 30. oktoobril, kui ei pääsenud ligi oma avalikule veebisaidile.

„30. oktoobril toimus meil küberturvalisuse intsident,“ kinnitas liit eelmisel nädalal. „Pärast intsidendi avastamist võtsime kohe meetmeid oma võrgu kaitsmiseks. Meie IT-meeskond töötab koos välisekspertide toetusega jätkuvalt lakkamatult, et taastada meie süsteemid. Meil on hea meel teatada, et meie taastamispüüdlused edenevad ja peagi saame hakata taastama meie võrguteenuseid.“

Kurjategijad võtsid maha ka kogu pilootide ühingu e-posti serveri.

American Airlines’i pilootide ühing teeb koostööd oma IT-meeskonnaga ja mitme välise küberturvalisuse eksperdiga, et teha kindlaks, millises ulatuses kahju tekitati. „Nende süsteemide taastamine on tähendanud meie IT-meeskonnale ja välistele ekspertidele metoodilist ja aeganõudvat protsessi,“ ütles ametiühing.