Rahvuspargi pressiteate kohaselt olid kaks Šveitsi turisti 28. oktoobril matkaautos, kui juht nägi teel ämblikku ja pidurdas. See põhjustas selle, et paari taga sõitnud mootorrattur põrkas nende sõiduki tagaosaga kokku.

Mootorrattur viidi lähedalasuvasse haiglasse. Pargi avalduse kohaselt „pääses ämblik vigastusteta“. Kuigi tarantlid on vaid ühed mitmetest loomadest, mida Death Valley’s - Ameerika kõige kuumemas ja kuivemas rahvuspargis - leidub, ei näe neid just tihti.

Pargi pressiteate kohaselt veedavad tarantlid suurema osa oma ajast maa all ja tulevad välja vaid paarilise leidmiseks. Sügis on kõige tavalisem aeg, mil nad maapinnale tulevad.

Loomadega puututakse pargis tihti kokku

Death Valley rahvuspark paneb külastajatele südamele, et nad ei peaks ämblikku kohates paanikasse minema. „Tarantlid liiguvad aeglaselt ja nad ei ole agressiivsed. Tarantli hammustus sarnaneb väidetavalt mesilase nõelamisega ja see ei ole inimesele surmav.“

Viimastel aastatel on Ameerika rahvusparkides olnud ka teisi kokkupuuteid inimeste ja loomade vahel, kuid enamik neist oli tingitud sellest, et inimesed püüdsid loomade lähedale minna, mitte neist eemale, nagu soovitatakse.

Selle aasta alguses olid Yellowstone’i rahvuspargi töötajad sunnitud eutaneerima piisonivasika, sest üks külastaja üritas looma sülle võtta. Mees tunnistas end süüdi „metsloomade söötmises, puudutamises, kiusamises, hirmutamises või tahtlikus häirimises“ ja talle määrati 500 dollari suurune trahv.

Eelmisel nädalal suleti Põhja-Carolinas asuv Blue Ridge Parkway rahvuspargi osa pärast mitmeid juhtumeid, kus „külastajad toitsid ja üritasid noort karu süles hoida“.