Tutvustame konkursi „Parim uus seiklus 2024“ nominente, et saaksid anda oma panuse „Rahva lemmiku“ valimisse. „Parim uus seiklus 2024“ võitja ja tiitli „Rahva lemmik“ saajad avalikustame 30. novembril toimuva Ida-Virumaa aasta ettevõtte ja vabaühenduse tunnustusüritusel.

Vali oma lemmikseiklus, mida sooviksid ka ise kindlasti 2024. aastal kogeda. Anna hääl oma lemmikule.

Kõikide hääletajate vahel läheb loosi Meresuu Spa & Hoteli pakett „SPA disain 2-le“ üheks ööks. „Rahva lemmiku“ hääletamise loosi võitja kuulutame välja 3. detsembril Facebooki grupis „Ida-Viru sõbrad“.

Unustatud lood ärkavad Narvas ellu

Narva linn kutsub sind kogema midagi erakordset – ellu ärkab Vana-Narva ning näha saab selle kunagist hiilgust ja kuulata unustatud lugusid. Kõik see on võimalik Narva raekoja hoones asuva virtuaalreaalsuse ekspositsiooni „Vana-Narva uus elu“ kaudu. Seikluse käigus saab tutvuda kunagise Euroopa barokkpärliga, mida muidu on võimalik näha vaid vanadel fotodel. Seiklus sobib kõigile: lastega peredele, kooligruppidele, täiskasvanud paaridele, sõpruskondadele, töökollektiividele, seiklejatele ja seenioridele.

Narva linn. Unustatud lood ärkavad Narvas ellu

Toila SPA Hotell, aardejaht troopikas

Tule koos partneri või sõpradega seiklusele wellness-keskusesse Orhidee. Külastades täiskasvanute saunaparadiisi Orhidee, saate osa võtta aardejahist, mis paneb proovile teie tähelepanu ja seiklushimu. Leidke peidetud üllatus, mida saate kohe kasutada, et oma saunaelamust veelgi mõnusamaks muuta. Pileti hind sõltub wellness-keskuse hinnakirjast. Seikluse juhendi saab kohapeal QR-koodi kaudu.

Toila SPA Hotell. Aardejaht troopikas

Eesti kaevandusmuuseum, „Ajarännak ehtsa kaevuriga mõisa südamest töölisasulasse“

Maa all veetis kaevur ööpäevast vaid kolmandiku, ülejäänud aeg kulus tal oma igapäevaelu elamiseks. „Ajarännak ehtsa kaevuriga mõisa südamest töölisasulasse“ on Eesti kaevandusmuuseumi põnev programm, mis pakub võimalust jalutada giidi seltsis mööda Kohtla-Nõmmet, tutvudes kaevurite eluga läbi erinevate ajastute.

Kohtla-Nõmme on ainulaadne, sest siin on kompaktselt esindatud ja säilinud kõik 20. sajandi töölisasula arenguetapid nii arhitektuuris kui ka miljöös. Programmi käigus kuuleb, kuidas kujunes Inglise kapitali toel Kohtla mõisa südamest moodne töölisasula, miks jäi pooleli selle arendamine stalinistlikus stiilis, millistel põhjustel ja kust on tulnud siia elama inimesed, millega tegelesid kaevurite naised, mis toimus uhkes kultuuripalees ja kuidas veedeti vaba aega. Seiklus sobib kooligruppidele, sõpruskondadele, töökollektiividele ja seenioridele.

Eesti kaevandusmuuseum. Ajarännak ehtsa kaevuriga mõisa südamest töölisasulasse

Uus seiklus Karukella hoovi peal: nalja ja naeru nabani!

Karukella puhkemaja pakub sulle võimalust kogeda lõbusat ja põnevat meeskonnamängupäeva. Kas tahad koos oma sõpruskonna või tiimiga südamest naerda, lahendades värskes õhus strateegilisi ülesandeid ning samal ajal tundes adrenaliini nii ninas kui ka kopsudes? Kui vastus on jah, siis broneeri väljasõit Karukella puhkemajja, kus Alutaguse matkaklubi muudab teie päeva tõeliselt huvitavaks, lõbusaks ja meeldejäävaks. Seiklus sobib hästi sõpruskondadele ja töökollektiividele.

Uus seiklus Karukella hoovi peal: nalja ja naeru nabani!

Siimumäe talu viib seiklusrikkad lapsed voltižeerima ehk hobuse selga trikitama

Siimumäe talu pakub lastele seiklusrikast võimalust voltižeerida ehk hobuse seljas trikitada. Voltižeerimine hõlmab endas trikkide ja gümnastika sooritamist liikuva hobuse seljas, mis varieeruvad raskusastme järgi, nii et igale julgele seiklejale leidub midagi sobivat. Kas soovid teada, mida tähendab „maakera“, milline tunne on seista hobuse seljas püsti või kuidas teha hobuse seljas saltot? Kui vastasid jah, siis mine koge seda kõike ise! Seiklus sobib lastega peredele.

Siimumäe talu. Seiklusrikkad lapsed voltižeerimas ehk hobuse seljas trikitamas

Siimumäe talu, praktilised algtõed hobustest ja ratsutamisest

Siimumäe talu pakub sulle võimalust omandada praktilisi algtõdesid hobustest ja ratsutamisest. Nende kiirkursus hõlmab hobuse puhastamist, talutamist, valmispanekut, aga ka juhtimisvõtete ja muude oluliste algtõdede õpetamist. See on suurepärane võimalus saada baasteadmised hobustega tegelemiseks ja ratsutamiseks, mis kõik võivad ka elus kasuks tulla. Seiklus sobib hästi väiksemale töökollektiivile, sõpruskonnale ja paaridele.

Siimumäe talu. Praktilised algtõed hobustest ja ratsutamisest

Iisaku kihelkonna muuseum, „Märka ja avasta Alutagust“

Iisaku kihelkonna muuseum kutsub sind avastama Alutagusemaa saladusi ja tarkusi. Seikluse põhimõte seisneb tähelepanelikkuses ja võimes märgata märke enda ümber. Seikluse käigus saad infot, mida võib-olla juba teadsid, kuid olid unustanud, või teavet, millest pole isegi kuulnud. See on lõbus mälumäng looduses, kus ühe mõistatuse juurest jõuad järgmise juurde ning lisaks heale vormile saad tarkusi ja teadmisi ennekõike Alutagusemaa kohta. Seiklus sobib kõigile: lastega peredele, kooligruppidele, täiskasvanud paaridele, sõpruskondadele, töökollektiividele, seiklejatele ja seenioridele.

Iisaku kihelkonna muuseum. Tarkus tuleb tasapisi - kiirustades, Alutagusel!

Meresuu SPA & Hotel, väikese saunataja šokolaadine spaapäev

Meresuus on loodud ideaalsed tingimused nii lapsevanematele kui ka lastele, et nautida ühiselt lõõgastavat spaapäeva. Uus päevaspaapakett loob väikesele spaahuvilisele võimaluse nautida Ida-Virumaa suurimas saunakeskuses lõõgastust, lõbu ja seiklust, kus šokolaad muudab spaakogemuse veelgi erilisemaks.

Päevaspaapakett sisaldab mõlemale spaahuvilisele:

  • kolmetunnist külastust Meresuu spaa- ja saunakeskuses;

  • 20-minutilist šokolaadimassaaži Meresuu spaa ilu- ja tervisemaailmas;

  • kosutavat šokolaadist jäätisekokteili spaabaarist.

Seiklus sobib hästi lastega peredele.

Meresuu SPA & Hotel. Väikese saunataja šokolaadine spaapäev

Alutaguse matkaklubi, vees kahlamise matk

Alutaguse matkaklubi korraldab vees kahlamise matka, mis avab uue nurga pankranniku avastamisele – kahlates vööni meres ja samal ajal nautida vaateid imelisele pankrannikule.

Aga mis see vees kahlamine üldse on? Vees kahlamine ehk aqua walking on kiiresti populaarsust koguv matka- ja treeningutrend, kus liigutakse vees jalutades. Tavaliselt on liikumissügavus täiskasvanule kõhu või rinnuni vees. Mõnikord kasutatakse hoo andmiseks ja tasakaalu hõlbustamiseks mõla või käelabakuid. See harrastus on eriti populaarne soojemates ja suurte rannikualadega Lääne-Euroopa riikides, kus see on muutunud isegi võistlusspordiks. Seiklus sobib hästi täiskasvanud paaridele, sõpruskondadele, töökollektiividele, seiklejatele ja seenioridele.

Alutaguse matkaklubi. Vees kahlamise matk

Audiorännak Saka mõisas

Saka mõisa audiorännak viib sind mõnusale ja iseseisvalt läbitavale ajaloolisele jalutuskäigule, et tutvuda mõisakompleksi ja selle ajalooga. Jalutuskäik hõlmab kaheksat erinevat punkti, kus külastajad saavad kuulata eesti- või ingliskeelset audiogiidi. Teekonda juhib Saka mõisa kodulehelt kättesaadav audiorännakukaart. Audiorännaku läbimiseks vajad oma telefoni, kõrvaklappe või telefonikõlarit ning internetiühendust. Seiklus sobib hästi täiskasvanud paaridele, sõpruskondadele, töökollektiividele, kooligruppidele, seiklejatele ja seenioridele.

Saka mõis. Audiorännak Saka mõisas

Narva-Jõesuu Medical SPA, Amazonasest Maldiivideni – lõõgastav troopikaelamus

Kujutle end erilisel eksootilisel puhkusel, mis pakub lõõgastust ja hellitab kõiki su meeli, ilma et peaksid läbima pikka lennureisi ning tüütut planeerimist. Narva-Jõesuu Medical Spa pakub sulle uudset troopikaelamust, mis on ideaalne võimalus, et end igapäevarutiinist välja lülitada. Leba mugavalt massaaživoodis, ümbritsetuna rohelusest ja veest, ning koge erakordset tunnet, kui veemadrats tundub sind oma embusesse võtvat ja massaažijoad madratsi sees vabastavad su keha pingetest. Pärast massaaži viiakse sind VR-tehnoloogia abil troopilisse mereranda, kus saad kuulata lainete mühinat ning vaadata liival siblivaid krabisid ja taevas lendavaid papagoisid. Seiklus sobib kõigile: lastega peredele, täiskasvanud paaridele, sõpruskondadele, töökollektiividele, seiklejatele ja seenioridele.

Narva-Jõesuu Medical SPA. Amazonasest Maldiivideni - lõõgastav troopikaelamus

Kampaaniat korraldab Ida-Viru turismiklaster.

Projekti „Ida-Viru turism“ kaasrahastab Euroopa Liit Eesti EL-i välispiiri programmist.

See artikkel on valminud Euroopa Liidu rahalise abiga. Selle artikli sisu eest vastutab ainuisikuliselt Ida-Viru Ettevõtluskeskus ning selles kajastatu ei peegelda mingil juhul programmi ega Euroopa Liidu seisukohti.

Jaga
Kommentaarid