Enim puudutab torm Suurbritanniat, Iirimaad ja Prantsusmaad. Tormi tõttu võib tuulekiirus nendes riikides ulatuda kuni 41 meetrini sekundis ja tekitada merel väga kõrgeid laineid. Tormi põhjustab kokkupõrge Atlandi hoovuse ja Euroopa põhjaosast laskuva madalrõhkkonna vahel.

Selle äärmusliku ilma haripunkt asub tõenäoliselt Ühendkuningriigi ja Prantsusmaa kohal, kus mõned parvlaevateenused, rongireisid ja lennud tühistati juba eile. Häireid transporditeenistuses võib torm Cierán tekitada kuni homseni.

Prantsuse raudtee-ettevõtja SNCF hoiatas reisijaid, et Ciarán-tormi tõttu tuleb leppida reiside tühistamiste ja häiretega.

„Loode-Prantsusmaa kohal puhuvate ägedate tuulte ootuses ja reisijate ohutuse tagamiseks jäävad paljud rongid sõitmata,“ teatas SNCF.

Riigi transpordis on vallandunud kaos

Ühendkuningriigis on riiklik raudteefirma hoiatanud, et „tugev vihm koos tugeva tuulega“ mõjutab kolmapäeval ja neljapäeval reisimist Walesis ja Lõuna-Inglismaal. Mõned rongid Cornwallis on tühistatud ja Lõuna-Inglismaa rannikualadel on kehtestatud kiirusepiirangud.

„Soovitame klientidel tungivalt vältida reisimist neljapäeval, 2. novembril ja reedel, 3. novembril,“ ütles firma esindaja. Briti Kanalisaartel suletakse täna Jersey linna lennujaam ja plaanitakse see uuesti avada reedel pärast olukorra hindamist. Täna suletakse ka Guernsey ja Alderney linnade lennujaamad.

Mitmed lennufirmad, sealhulgas easyJet ja Ryanair, on täna kliente hoiatanud võimalike hilinemiste eest Iirimaal ja Ühendkuningriigis. Reisijatel soovitatakse enne lennujaama minekut kontrollida, kas nende lend ikka toimub.

British Airways teatas, et tegi ebasoodsate ilmastikuolude tõttu lennuplaani muudatusi, sealhulgas tühistas lennud Belfasti, Amsterdami ja Jerseysse. Lennujuhtimisele seatud piirangud tähendavad, et lennufirmad peavad osa lende tühistama, kuna ühes tunnis on lubatud startida ja maanduda vähematel lennukitel kui tavaliselt. Torm Ciaran on tabanud ka väljaspool Ühendkuningriiki asuvaid lennufirmasid, sealhulgas Hollandi lennufirmat KLM, mis teatas oma veebisaidil, et tühistas täna halva ilma tõttu mõned lennud, mis pidid väljuma Amsterdami Schipholi lennujaamast.

Rongliiklus Londoni Heathrow’ lennujaama suunal on Suurbritannia riikliku raudteefirma teatel samuti häiritud.

Prantsusmaal Bretagne’is asuv Quimperi lennujaam suleti samuti kolmapäeva hommikul 24 tunniks.