United Airlines kavatseb kiirendada pardale minekut, lastes aknakohad ostnud turistiklassi reisijad lennukisse enne kesk- ja vahekäigu istekohal istujaid, kirjutab The New York Times.

Muudatus, mis jõustub 26. oktoobril, võib vähendada iga lennu pardale mineku aega kuni kahe minuti võrra, selgub New York Times’ile edastatud memost. Muudatus puudutab nii siseriiklike kui ka mõningaid rahvusvahelisi lende.

Koroonaviirusest tingitud pandeemiast taastuvad lennufirmad muudavad regulaarselt pardale mineku protsesse, et aega kokku hoida ja kasumit suurendada.

Lennufirma United Airlines uue kava kohaselt lähevad kõigepealt pardale aknaga turistiklassi inimesed, seejärel inimesed keskmistel istekohtadel ja seejärel need, kes istuvad vahekäigu ääres. Samal lennul reisivad pered lähevad pardale koos.

Esimese klassi ja äriklassi reisijate pardale mineku protsess ei muutu ning eelisjärjekorra gruppi kuuluvad endiselt puuetega inimesed, saatjata alaealised, tegevväelased ja pered, kes reisivad kuni 2-aastaste lastega.

United on varasemalt meetodit testinud viies lennujaamas ja leidnud, et see on pardale mineku aega tõhusalt lühendanud. Ettevõte on seda süsteemi varem kasutanud, teadmata põhjusel lõpetas aga selle 2017. aastal.