Turistid on taas massidena leidnud tee Jaapanisse, mis on viinud turismi statistikanumbrid koroonaeelsele tasemele. Jaapani rahvusvahelise turismiorganisatsiooni (JNTO) andmetel külastas septembris riiki üle kahe miljoni rahvusvahelisi turisti, seda neljandat kuud järjest.

See on peaaegu sama palju, veidi üle 96 protsendi 2019. aasta tasemest, enne kui COVID-19 pandeemia viis reisipiirangute kehtestamiseni kogu maailmas.

Valuuta on suures languses

Jaapanis kehtisid turistidele maailma kõige rangemad koroonapiirangud ja riik oli üks viimaseid, kes need tühistas. Alles aasta aega tagasi sai taas viisavabalt Jaapanisse reisida.

Jaapani kohalik valuuta jeen on praegu 33 aasta suurimas languses, mis on muutnud hinnad pealinnas ebatavaliselt odavaks. „Ameerika Ühendriikide inflatsiooni tõttu on kõik seal ennekuulmatult kallis, aga siia tulles on kõik palju odavam,“ ütles John Hardisty, turist Hawaiilt, kes reisis hiljuti Tokyosse. „Erinevus on nagu öö ja päev.“

Ameerika Ühendriikidest, Lõuna-Koreast ja Singapurist saabunud külastajate arv saavutas septembris JNTO andmeil rekordilise taseme.

Hoogustunud turismil on ka oma pahupool. Jaapani populaarseimad vaatamisväärsused on ülerahvastatud ja sinna tekib palju reostust. Üheks näiteks on Fuji mägi, milles on aktiivne vulkaan. See on ühtlasi ka riigi kõrgeim mägi, asudes 3776 meetri kõrgusel merepinnast.