Kosmoserännak AHHAA keskuses

Sel koolivaheajal keskendub AHHAA kosmosele ja taevalaotusele. Nädala jooksul on iga päev töötubasid ja teadusteatreid, mis kõik seonduvad ühel või teisel viisil kosmose ja lendamisega.

AHHAA planetaarium sai üle pika aja täieliku renoveerimise – seintest ja toolidest kuni kogu tehnikani. Tähed pole kunagi nii säravad olnud ja võimekus uusi ja veel põnevaid filme näidata on võimsam kui eales varem!

Viimast nädalat on avatud ka näitus „Ahhaa, meeled!“, mis koos sügisvaheajaga lõpule jõuab. Tõelist meelte mängumaad saavad kogeda igas vanuses huvilised. AHHAAle omaselt kõditatakse nii naerusoont kui jagatakse meeletus koguses uusi teadmisi.

Sukeldu leiutamismaailma PROTO avastustehases

Kas tahaksid teada, mis tunne on kõndida ookeani põhjas, lennata jalgrattaga või liuelda pilvedes kogedes gravitatsiooni alternatiivse nurga alt? PROTO avastustehas on esimene hariduslik virtuaalreaalsus keskus, mis pakub uudset ja unikaalset kogemust, mida mujal Euroopas ei näe!

Koolivaheajal on igapäevaselt avatud Leiutajate labor, kus on võimalus ise leiutada, katsetada ning õppida uusi oskusi, kasutades selleks erinevaid tööriistu ja materjale. Leiutajate labor on kõigile – nii suurtele kui väikestele koos ja eraldi tegutsemiseks.

16. septembrist on avatud ka mänguline avastuste maailm kogu perele - PROTO PARK. Tegemist on väikelastele loodud mängudepargiga, kus saab uudistada, kuidas erinevad leiutised toimivad. Kahetasandiline mänguplats on täis põnevaid eksponaate, leiutajate kabinet, tegevusteaed, erinevad mängud jpm. Nüüd on PROTO avastustehases rohkem lõbusat tegevust ka neile, kelle jaoks virtuaalreaalsus on veel liiga suur amps.

Koolivaheajal on PROTO avastustehas avatud iga päev kell 11-18!

Talulapse maailm Eesti Vabaõhumuuseumis

Alates 21. oktoobrist saab Eesti Vabaõhumuuseumis uudistada koguperenäitust „Iga väike samm loeb“, mis on esimene etapp pere- ja lapsesõbralikust ekspositsiooniarendusest „Talulapse maailm“. Näituse asukohaks on Kolga talu aida-lauda rait, mille katuse alla on koondatud nii aidad kui laudad. Laudaosa saab koduks ka muuseumi koduloomadele ja -lindudele.

Kolga talu tegevuskeskusesse on oodatud terve pere: väikelapsi rõõmustavad seal erinevad koduloomad ja mõttemängud ning suuremad õpivad, mida ja millistest loomadest saab ning millist tööd nõuab loomade eest hoolitsemine. Täiskasvanud ja suuremad lapsed saavad vana aja talupidamist kõrvutada tänapäevaste tarbimisharjumistega ning õpivad väärtustama loodussäästlikku mõtteviisi. Lähemalt saab kõike seda näha ja kogeda nii näitusel kui ka pudulojuste laudas, mida on kindlatel kellaaegadel võimalik külastada ühes talu perenaisega.

Talvehooajal on aida-lauda rait avatud koolivaheaegadel ja nädalavahetustel.

Tutuvu Eesti Vabaõhumuuseumi tegevustega kodulehel või sotsiaalmeedias.

Jaga
Kommentaarid