Tänavakunsti aardejaht „Riga Walls“

„Riga Walls“ mäng viib pealinna tänavatele tänavakunsti avastama. Suurejooneliste grafitite ja värviliste seinamaalide otsimine pakub põnevust ja paraja annuse adrenaliini nii nooretele kui ka vanematele. Lae alla Roadgamesi rakendus, et täita aardejahi marsruudil (8 km) erinevaid ülesandeid ja võistle teiste Riia linna avastajatega tutvudes samal ajal 57 erineva kunstiteosega.

Lisainfo leiad SIIT!

Tänavakunst Riias

Porsched suurtele ja väikestele autosõpradele

Riia Mootorimuuseum on suurim vanasõidukite muuseum Baltimaades, mis on paljudele entusiastidele ammu tuntud paik. Oktoobri keskpaigani on seal väljas aga unikaalsed ajaloolised Porsche mudelid, sealhulgas legendaarne 917/20, mida tuntakse ka roosa sea nime all. Selgub, et Lätis sündinud Anatole Lapine (Anatols Lapiņš) oli see, kes „pani sea lendama“ – ta oli Porsche peadisainer peaaegu 20 aastat.

Aadress: Sergeja Eizenšteina iela 8, Vidzemes priekšpilsēta. Lisainfo leiad SIIT!

Söögikohad, kust leiab lemmiku igaüks

Āgenskalnsi turg on populaarne nii kohalike kui ka turistide seas. Muljetavaldava arhitektuuriga vanas hoones saab osta kohalike talunike ja tootjate tooteid, teisel korrusel asuvad erinevad baarid ja kohvikud. Alles hiljuti avati seal kogukonnaköök RE CEP TE, mis ühendab loovuse, tervisliku eluviisid ja suhtlemise. Seal toimuvad erinevad töötoad, kokandusshowd ja festivalid. Näiteks 22. oktoobril toimub seal Õunafestival.

Eelmisel aastal avati vanalinnas Peppo’s, kus pakutakse Napoli stiilis pitsasid. Itaallase Giuseppe Ruocco asutatud hubane pitsarestoran ja sealsed pitsad valiti tänavu Euroopa 50 parima pitsa hulka.

Āgenskalnsi turu aadress: Nometņu iela 64, Zemgales priekšpilsēta.
Peppo´s aadress: Miesnieku iela 8

Āgenskalnsi turg

Teatrielamused ja killuke Hollywoodi

Septembris esietendus Riia Kunstiteatris (Dailes teātris) John Malkovichi lavastatud näidend „Leopoldstadt“. Tom Stoppardi näidend on üks viimaste aegade silmapaistvamaid ja enim arutatud draamatöid. Näidend räägib Viinis elava juudi perekonna kolmest põlvkonnast enne ja pärast holokausti. Kui sellele tükile pileteid ei õnnestu saada, avaldab sama suurt muljet Mark Rothko hinnalisest maalist inspireeritud näidend „Rothko“, mis püüab välja selgitada, mida tähendab tegelikult uus trend luua kunstiteoseid digitaalses keskkonnas ja kasutada plokiahela tehnoloogiat. Etendused on ingliskeelsete subtiitritega.

Aadress: Dailes teātris, Brīvības iela 75
Lisainfo leiad SIIT!

Muusikaelamused tööstuslinnakus

Riia loomeinimesed on hiljuti renoveerinud kesklinna tööstushooneid, millest ühes on end sisse seadnud Vagonu Hall. Alternatiivmuusika fännide jaoks toimuvad seal sageli nii kohalike kui rahvusvaheliste muusikute rock-, metal- ja hip-hop-kontserdid. Kõrvalasuvast Nurme õlletehasest leiab proovimiseks väga mitmekülgse käsitööõllede valiku.

Aadress: Vagonu iela 21
Lisainfo leiad SIIT!