Kogu novembrikuu vältel saab maitsemeeli hellitada mitmetes restoranides ja kohvikutes üle maakonna, kus pakutakse erimenüüsid ning erihinnaga roogi. Valikus on menüükomplekte, aga võimalik on osa saada ka eriõhtusöökidest ja toidutöötubadest. Kulinaarseid elamusi pakutakse igale maitsele ja menüüdest leiab roogi nii metsloomalihast, klassikalisi kana-kala-lihatoite kui ka veganitele sobivaid valikuid. Pakutakse ka imelisi salateid, hõrke tartareid. Magusasõpru kostitatakse nii traditsiooniliste dessertide kui ka uute üllatuslike ja imemaitsvate kooslustega.

Tule avasta Ida-Virumaad maitseelamuste kaudu ja peatu pikemalt, nautides piirkonna iseäraseid seikluspaiku. Meelepärased seiklused saad valida siit. Lisaks maitsenaudingutele jagatakse kampaania maandumislehel soovitusi ka majutuseks ning ideid saab ka piirkonna vaatamisväärsuste avastamiseks.

Meresuu SPA Hotelli restorani Meloodia #maitseseikluse erimenüü

HIND: neljakäiguline komplekt 29 €/inimene

  • Forelli-ceviche, avokaado, kurk, estragonipesto (G,L)

  • Nuudlisalat (V, L, G)

  • Veisesisefilee, trühvlikaste

  • Šokolaadimagustoit, vaarikas, laim, mango (G, V)

Menüü pakub väga mitmekesiseid maitseelamusi. Värske ja kerge tekstuuriga forelli-ceviche on täis erksaid maitseid, kus avokaado ja estragonipesto kombinatsioon pakub mõnusat segu värskusest ning maitsete harmooniast. Nuudlisalat viib otse Aasia maitsete südamesse, kus mõõdukat vürtsikust lisab ingver. Mõnusalt hõrgule veise sisefileele annab mitmetahulisust kergelt suitsuse mekiga ahjukartul ning küps ahjutomat, mille kõrvale pakutav hernetamp ja krõmpsuvad kartulilaastud toovad esile selle roa maitsete täiuse. Pearoale paneb punkti trühvlimaitseline lõppviimistlus. Desserdiks on tummine šokolaadimagustoit, mis on nauding suus sulavast šokolaadi-brownie’st, kreemisest šokolaadivahust ning vaarika-, mango- ja laimikastmest, mis kokku on tõeline maiuspala magusaarmastajatele. Vaata lisa.

Meresuu SPA Hotelli restorani Meloodia #maitseseikluse erimenüü, forelli-ceviche

Valge Kõrvits, #maitseseikluse erimenüü „Maitsenauding 2-le“

HIND: komplekt kahele 40 €

  • Kollane hummus

  • Tšilliavokaado

  • Pho bo veisega

  • Sinimerikarbid

  • Laetud bataadifriikad

  • Tuunikalaraamen

Valge Kõrvitsa kulinaarne seiklus kutsub koos kaaslasega (või isegi mitmega) avastama uusi maitseid mereandidest raamenini. Erimenüü on kombinatsioon Valge Kõrvitsa armastatumatest paladest: siidisest kergelt vürtsikast hummusest, suus sulavast avokaadomäärdest ning maitseküllasest loomalihahautisest puljongis. Erimenüüst leiab veel kohviku püsiklientide sõnul maakonna parimad bataadifriikad, mis on tuntud oma kergelt krõpsuva tekstuuri, kuid pehme meki poolest. Lisaks saab maitsemeeli hellitada merikarpidega hõrgus kastmes, kus on tunda laimi kerget magushaput nüanssi. Laualt ei puudu ka tuunikalaraamen, mille maitse on rikkalik ja salapärane. Magustoit komplekti ei kuulu, kuid sellest ei oska ka puudust tunda, sest maitsete mitmekesisus pakub niigi palju naudinguid ja nüansse. Vaata lisa.

Valge Kõrvits, #maitseseikluse erimenüü „Nauding 2-le“

Narva Hotelli restorani M. Chagall #maitseseikluse erimenüü

HIND: kolmekäiguline komplekt 24 €/inimene, kahekäiguline komplekt 20 €/inimene

M. Chagalli imelised kokad on kogunud inspiratsiooni maitsete kuuks juba eelmisest aastast ning kuna häid mõtteid oli palju, otsustati kliente üllatada kahe eripakkumisega.

#maitseseikluse erimenüü „Retro köök“ 1.–15. novembrini

  • Eelroog: köögiviljad baklažaanis

  • Pearoog valikul: Beef Wellington või kanasült

  • Magustoit: sambuk küpsetatud õunaga

Eelroaks on baklažaanis serveeritud krõbeda koorikuga grillitud köögiviljad. Beef Wellington on kui meisterlik kunstiteos heast Inglise seriaalist, kus hõrgust lihast maitseelamust on viimistletud rosmariinikastmega. Pearoa teine valik on võimalus osa saada klassikalisest kanasüldist, millele on focaccia abil lisatud kerget Vahemere hõngu. Magustoit – sambuk küpsetatud õuntega on mõnus, kerge ja kreemjas maitseelamus. Sambuk ja hapukas õunavaht loovad suurepärase koosluse.

#maitseseikluse erimenüü „Fusion-köök“ 16.–30. novembrini

  • Eelroog: borš-yum-supp

  • Pearoog: risoto ingveri ja mereandidega kookoskreemis või pardifilee kinoa ja punase karrikastmega

  • Magustoit: karamellistatud baklažaan koorega

Borš-yum-supp on uudne versioon traditsioonilisest boršist, mille maitsest kumab läbi mõnusalt vürtsikas Aasia köök. Pearoa puhul on võimalik valida kahe toidu vahel. Risoto on kreemjas ja mereandiderikas, samas kui pardikarri pakub naudingut oma puhta maitse ning tervislikkusega. Karamellistatud baklažaan vahukoorega on kerge ja maitsetest tulvil. See on magustoit, mis kindlasti üllatab oma maitsetega karamellisõpru ning kus baklažaani kasutusviis tuleb positiivse üllatusena. Vaata lisa.

Narva Hotelli restorani M. Chagall pearoog Beef Wellington

Toila Spa & Hotelli restorani Mio Mare #maitseseikluse kahekäiguline erimenüü

HIND: kahekäiguline komplektmenüü 20 €/inimene

  • Pearoog: hirve antrekoot, herne-juurselleripüree, röstitud seened, miniporgandid, sinepi-viskikaste

  • Magustoit: kõrvitsa-astelpaju-panna cotta, tumeda šokolaadi ganache tilga rummiga, röstitud kõrvitsaseemned ja metspähklid soolakaramelliga

Pearoog pakub maitsvat rännakut metsa matkaradadele, kus igal sammul avastate uusi maitseid ja nüansse. Hirve antrekoot on mõnusalt hõrk ja seda tasakaalustab siidine herne-juurselleripüree. Röstitud seened lisavad roale sügavust, miniporgandid annavad juurde kerget krõmpsu ning „kirsiks tordil“ on sinepi-viskikaste, mis kogu roa tervikuks seob. Kõrvitsa-astelpaju-panna cotta on kerge ja kreemjas. Astelpaju annab magustoidule õrna hapuka noodi, karamellistatud pähklid ja metspähklid lisavad huvitava tekstuuri ning sügavama maitsekihi. Vaata lisa.

Toila Spa & Hotelli restorani Mio Mare #maitseseikluse erimenüü, pearoog ja dessert

Toila Mereresto #maitseseikluse eripakkumine tomahawk-steik või kolmekäiguline õhtusöök

HIND: tomahawk 80 € või kolmekäiguline õhtusöök 30 €/inimene

  • Tomahawk-steik (sobib ideaalselt 2–4-le) on restorani kunstiteos – seda kulinaarset seiklust tasub nautima minna koos sõprade ja pereliikmetega. Roa iga suutäis on nauding, kus kohtuvad erinevad maitsenüansid ning lisanditest saab valida endale meelepärase kombo gastronoomilise elamuse täiustamiseks.

#maitseseikluse erimenüü, kolmekäiguline õhtusöök

  • Eelroog: forellimari

  • Pearoog: lõhefileelõik

  • Dessert: porgandikook

Kolmekäiguline õhtusöök on inspireeritud hooajaliste saaduste võlust ja mereäärsest asukohast. Eelroana serveeritakse kalamarja kõrval õrnalt võis praetud ja krõmpsuvat saia, mis on ideaalne lisand suus sulava kalamarja juurde. Pearoaks pakutakse lõhet, mille on püüdnud kohalikud kalamehed. Oleks lausa näotu lugu see võimalus käest lasta, sest sadamat lahutab restoranist vaid mõnisada meetrit. Mahedalt maitsestatud ja kergelt krõbedaks praetud kala kõrvale saab nautida maisi ja lambasalati segu. Desserdiks pakutav porgandikook on uudne lähenemine klassikalisele porgandiküpsetisele, milles on kergelt tunda ka jõuluhõngu. Magustoit ühendab maagilise kolmainsuse: vürtsid, pähklid ja kreemi. Koogi välimus kutsub imetlema selle ilu ja mekkima maitsete kombinatsiooni. Vaata lisa.

Toila Mereresto #maitseseikluse eripakkumine, tomahawk-steik

Narva-Jõesuu Medical Spa restorani Kuurort #maitseseikluse erimenüü, sügismenüü

  • Seenerisoto trühvliõliga 10 €

  • Grillitud tuunikala ja suvikõrvits vürtsikas kastmes 15 €

  • Kalmaar maitseõlis ja praetud paksoi 15 €

  • Šampanjakokteil 18+ või Mr. Green / Mrs. Green 9 €

Kreemjas metsaseenerisoto on tõeline sügisene maitsenauding, mille siidises mekis on kõik mõnusalt tasakaalus. Tekstuuri lisab teraviljakrõbedik, mis sobib roa juurde imehästi. Kergelt grillitud tuunikala ja suvikõrvits vürtsikas kastmes on mõnusalt kerge roog, kus tuunikala sulab suus ning millest kumab läbi ka pähkline mekk. Suvikõrvits lisab tuunikalale ühtaegu nii krõmpsu tekstuuri kui ka värskust, mille seob omavahel kergelt vürtsikas tomatine kaste. Kalmaar on tõeliselt hõrk ja maitsemeeli kõditav ning praetud paksoi lisab kogu roale tekstuuri ja krõmpsuvat nüanssi, tasakaalustades selle õhulist ja kerget olemust.

Kokteil roa lõpus tõstab esile menüüs kogetud maitseid ja aitab unustamatule gastronoomilisele kogemusele punkti panna. Vaata lisa.

Narva-Jõesuu Medical Spa restorani Kuurort #maitseseikluse erimenüü, sügismenüü

Gruusia trahteri Mimino #maitseseikluse menüü kahele jagamiseks

HIND: kahele 36 €

Mimino pani #maitseseikluse valikusse road, mis on aastaid olnud paljude külaliste lemmikud. Uuendusena küpsetatakse vardas hatšapurit otse kuumadel sütel.

  • Vardas küpsetatud hatšapuri (sütel)

  • Kebab veise- ja sealihast ahjukartuli, grillitud köögiviljasalati ning kastmega

  • Baklava (kook mee ja pähklitega)

Miminos einestades tunned end kui kulinaarsel seiklusel otse Gruusia südames. Vardas küpsetatud hatšapuri on mõnusalt juustune algus maitserännakule. Sütel küpsetamine annab juurde mõnusalt suitsuse noodi ja muidugi ei saa mainimata jätta krõbeda kooriku ning suus sulava juustu tekstuuride imelist kooslust. Mahlast kebabi täiustab külluslike maitsetega grillitud köögiviljasalat ja pikantne tomatine kaste. Desserdiks on idamaise köögikunsti meistriteos baklava (kook mee ja pähklitega), mis põimib ühte mee ja pähklid, luues tõelise maitsete sümfoonia. See magustoit on Mimino klientide seas ajatu lemmik. Vaata lisa.

Gruusia trahteri Mimino #maitseseikluse kolmekäiguline erimenüü

Valaste Puhkeküla Valaste kohviku #maitseseikluse erimenüü „Korralik kõhutäis“

HIND: praad + värskelt pressitud apelsinimahl 10 €/inimene

  • Kiievi kotlet friikartulitega, seašnitsel friikartulitega, kanašašlõkk friikartulitega või kala friikartulitega. Joogiks värskelt pressitud apelsinimahl.

Imelise vaatega Valaste kohvik asub Eesti kõrgeima joa, Valaste joa vahetus läheduses pankrannikul. Pärast joa imetlemist ja treppidel ronimist ootab seiklejaid kohvikus #maitseseikluse eripakkumine – kiire ja mõnus kosutus, kus saab valida nelja erineva koosluse vahel. Kõik „Korraliku kõhutäie“ pakkumised on saadaval koos krõbedate friikartulitega, mis on küpsetatud kuumaõhufritüüris, et kiirelt valmivat toitu tavapärasest tervislikumas võtmes pakkuda. Roa kõrvale saab valida värskelt pressitud apelsinimahla, et lisada toiduelamusele parasjagu värskust. Vaata lisa.

Valaste Puhkeküla Valaste kohviku #maitseseikluse erimenüü „Korralik kõhutäis“

Karukella puhkemaja #maitseseikluse eripakkumine, ühiskokkamine koos pererahvaga

HIND: kolmekäiguline õhtusöök 55 €/inimene. Minimaalne grupi suurus 10 inimest.

  • Krevetisalat

  • Veisekotletid lillkapsaga

  • Sõrnikud hapukoore ja pohlamoosiga

Karukella pererahvas on loonud unikaalse teenuse, kus ees on ootamas puhkemaja ja kolm erakordset rooga, mis kõik pererahva lemmikud. Õhtusöök valmistatakse ühiselt ja kõik külalised saavad käed külge panna.

Eelroaks on krevetisalat koos krõbeda saiaga – kerge ja värskendav amps, kus on tunda veidi küüslaugumaitset ning millele basiilikukaste lisab vahemereliku maitsenüansi. Pearoaks on tänu kapparile ja suitsutatud Sigwari peekonile eriliselt suitsused ning mahlased grillitud veisekotletid. Grillitud ja parajalt juustune lillkapsas on suurepärane maitsete tasakaalustaja. Magustoiduks serveeritakse pererahva nädalavahetuse hommikute lemmikuid – sõrnikuid hapukoore ja pohlamoosiga. Vägagi ehe valik, mis on „kirsiks tordil“ kogu maitseseiklusele. Vaata lisa.

Karukella puhkemaja #maitseseikluse eripakkumine, ühiskokkamine koos pererahvaga, eelroog krevetisalat

Von Rosen spa restorani #maitseseikluse kolmekäiguline erimenüü

HIND: kolmekäiguline erimenüü 25 €/inimene

  • Eelroog: siiatartar kalamarjaga, laimiõli ja käsitööleivakrõpsudega

  • Pearoog: krõbedas ürdikoorikus lõhefilee köögivilja-tagliatelle, sidrunheinakastme, maapirnikreemi ja porgandivahuga

  • Magustoit: Pavlova vaarika-sidrunikreemi, granadilli ja värskete marjadega

#maitseseikluse erimenüü on kulinaarne kunstiteos, kus kõik kolm käiku on hoolikalt läbi mõeldud ja toetavad üksteist täiuslikult. Siiatartar on tõeline maitserännak – värske kala, siidine ja kergelt hapukas laimiõli, värskust lisav till ja punane sibul ning mõnus suutäis kalamarja. Selle roa tekstuuride mäng ja maitsenüansside mitmekesisus loovad tõeliselt nauditava maitseelamuse. Krõbedas ürdikoorikus lõhefilee ning köögivilja-tagliatelle on rikkalik pearoog, millele porgandivaht ja maapirnikreem lisavad mõnusat siidisust. Ürdikoorik toob esile lõhe naturaalse maitse, tasakaalustades ideaalselt kalaliha maitset. Porgandi- ja maapirnilaastud pakuvad mõnusat krõmpsu, andes roale täiusliku värskuse. Pavlova on klassikaline valik magusasõpradele. Sellele lisavad maitset ja silmailu värsked marjad. Granadill annab roale troopilist hõngu ja sidruni-vaarikakreem magusat ning siidist alatooni. Vaata lisa.

Von Rosen spa restorani #maitseseikluse kolmekäiguline erimenüü, pearoog

Kauksi puhkemaja #maitseseikluse eripakkumine

HIND: kolmekäiguline õhtusöök 25 €/inimene

  • Eelroog: pimedegusteerimine, viis erinevat ampsu

  • Pearoog: ahvenafilee kartuliröstil

  • Magustoit: ahjuõunakrõbedik jäätisega

#maitseseikluse eripakkumine – õhtusöök pimedegustatsiooniga – on tõeline maitseavastus.

Suletud silmadega saad usaldada vaid oma maitsemeeli ja lasta end üllatada. Perenaine valmistab igaks degusteerimiseks ette uue komplekti maitseid. Pearoog ahvenafilee on Peipsi-äärsele asukohale vägagi kohane ja ideaalne valik. Kartuliröst on kuldpruun ja krõmpsuv, lisades roale tekstuuri ning mitmekesisust ja laseb ahvenafileel särada oma loomulikus hiilguses. Magustoit – ahjuõunakrõbedik jäätisega toob esile sügisesed maitsed ja loob põnevaid, vahelduvaid tekstuure ning pakub lapsepõlvemaitsete äratundmisrõõmu. Kogu menüü tooraine on pärit kuni 15 kilomeetri raadiusest. Vaata lisa.

Kauksi puhkemaja #maitseseikluse eripakkumine, pearoog ja dessert

Tutvu kõigi seiklustega: www.idaviru.ee/maitseseiklus
Kampaaniat korraldab Ida-Viru turismiklaster.

Projekti „Ida-Viru turism“ kaasrahastab Euroopa Liit Eesti EL-i välispiiri programmist.

Antud väljaanne on valminud Euroopa Liidu rahalise abiga. Selle väljaande sisu eest vastutab ainuisikuliselt Ida-Viru Ettevõtluskeskus ning selles kajastatu ei peegelda mingil juhul programmi ega Euroopa Liidu seisukohti.

Jaga
Kommentaarid