Muusika

Viljandis tuleb pärimusmuusika lõikuspidu – kesksügisene väikefestival, kus saavad kokku säravad pärimusartistid, toimuvad unikaalsed eriprojektid ning saab kuulda põnevat ja värsket pärimusmuusikat.

Reedel saab Pärnu kontserdimajas elada kaasa ansamblile Voca People – rahvusvaheline sensatsioon on Eestis tagasi uue sõuga. Esitusele tuleb üle saja kõigi aegade lemmikhiti alates Elton Johnist kuni Beyonce’i, Stevie Wonderi, Bruno Marsi ja paljude teisteni. See kõik esitatakse a cappella, vahenditeks vaid vokaal ja beatbox’i kunst.

Tallinnas tuleb laupäeval Nirvana Tribute kontsert.

Loodus

Las sajab – loodusmatkafännid sellest ei kohku! Tule sel nädalavahetusel jõhvikaretkele Emajõe suudmesse, parvematkale Võhandule või Astangu matkale maa all ja klindi peal.

Tulemas on ka Raplamaa rabade päev 2023 ning Rummu öine avastusretk valgusparvedel.

Toit

Lõuna-Eestis algab restoraninädal UMA MEKK, kus kohalikud söögikohad pakuvad erimenüüsid ja seda väga hea hinnaga. Toimub ka UMA MEKK-i suurlaat ja maheturg.

Põhja- ja Lääne-Eestis on tulemas sarnane üritus – see kannab nime Toidunautleja restoranide nädal ning põhimõte on sama – erinevad söögikohad pakuvad häid erimenüüsid. Mine proovima!

Kultuurikatlas toimub veganmess ning vabaõhumuuseumis Piiriveere sibula ja kala päev.

Muuseum, näitus

Kadrioru kunstimuuseumis on näitus „Kohanemise kunst“, mis püüab kunsti abil nihestada kultuuri ja looduse vahelisi piire, kaasates nüüdiskunstnikke ja muuseumi kogude teoseid, mis räägivad kaasa liigirikkuse, sõltuvussuhete, ökoärevuse ja jätkusuutlikkuse teemadel.

Nõmmel näeb Olavi Sõna aktifotonäitust „SEOTUD VABAKS“ ning Viljandis Schloss Fellinis on Sven Saagi ja Katrin Saagi ühine maalinäitus.

Muu

Sel nädalavahetusel toimub Baltikumi suurim jätkusuutlikkuse festival Impact Day. Unibet Arenal tuleb Tallinn International Horse Show ning Tallinna vanalinnas üritus Open House Tallinn, mille raames avavad pealinnas oma uksed hooned, mis tavaliselt on täielikult või osaliselt publikule suletud.

Saaremaal tuleb ralli, Tartus linnamaraton, Mooste mõisas oktoobrifest ning Viljandis UKU sügislaat.