Antalya akvaarium: mereelu maagia linna südames

Asudes otse Antalya südames, tervitab Antalya akvaarium külastajaid maailma suurima tunnelakvaariumiga, mis on 3 meetrit lai ja 131 meetrit pikk. See on koht, kus nii lapsed kui ka täiskasvanud saavad sukelduda harivasse merealusesse maailma, kohtudes haide, kaheksajalgade ja klounkaladega. Elusuurused laeva- ja lennukivrakid lisavad akvaariumile müstilise õhkkonna. Kompleks pakub lastele ka teisi mitmekülgseid tegevusi: Snow Worldis ja Ice Museumis saavad nad mängida lumepallidega, kelgutada ja imetleda jääskulptuure. Wildpark tutvustab maailma kõige eksootilisemaid ja ohtlikumaid liike. Pärast seiklusi täis päeva ootavad läheduses peresõbralikud restoranid ja kohvikud, kus lõuna- või õhtusööki nautida.

Antalya akvaarium

Linna pärl Konyaalti rannapark

Konyaalti rannapark, üks Antalya armastatumaid paiku, koosneb pikast kuldsest rannaribast ja kõrval asuvast elavast promenaadist. Oktoobri soojus teeb sellest ideaalse koha päikesekummardamiseks ja lõõgastumiseks. Pered, kes otsivad aktiivset tegevust, võivad rulluisutada või rentida rattad jalgrattasõiduks, nautides samal ajal mereõhku ja -vaadet. Lastele on rannapargis ka mitmeid mänguväljakuid, kus nad saavad mängida ja lõbutseda.

Konyaalti rannapark

Köisraudteed pakuvad vaateid ja adrenaliini

Kuidas pered saavad nautida seiklusrikast väljasõitu, imetledes samal ajal maalilist sügismaastikku ja linnavaateid? Vaateplatvormide asemel on üheks valikuks köisraudteed. Antalyas on näiteks kaks köisraudteed: Tünektepe Teleferiki ja Olympos Teleferik, mis viivad külastajad kõrgele mägedesse, pakkudes suurejoonelisi panoraamvaateid Antalyale, Vahemerele ja ümbritsevale maastikule. Tünektepe köisraudtee pakub vaadet linnale ja rannikule, samas kui Olympos köisraudtee viib Tahtali mäele, kust avanevad vaated nii merele kui ka metsadele.

Köisraudtee Antalyas
Köisraudtee Antalyas

Hiiglaslikud Antalya liivaskulptuurid

Lara ranna läheduses paikneb Antalyas Sandland, erakordne liivaskulptuuride muuseum. See ainulaadne muuseum esitleb sadu muljetavaldavaid liivaskulptuure, mille on loonud maailma tippkunstnikud ja kujutavad laia valikut teemasid, alates mütoloogilistest olenditest ja ajaloolistest tegelastest kuni maailmakuulsate vaatamisväärsuste ja sündmusteni. Kunstiteosed on valmistatud 10 000 tonnist jõeliivast ja hõlmavad 7 000 ruutmeetrit.

Liivaskulptuurid Antalyas

Seiklused ootavad: DinoParkist Aktur Parkini

Antalya ja selle lähiümbrus on koduks mitmetele põnevatele seiklusparkidele, mis on loodud nii laste kui täiskasvanute meelelahutuseks. DinoPark eristub teistest oma elusuuruses liikuvate ja helisid tekitavate dinosauruste mudelite poolest. Siin saavad noored avastajad kaevata fossiile ja sukelduda maakera ajastute tunnelisse. Lõbustusparkidest ootab oktoobris külastajaid Aktur Park, mis on täis erinevaid atraktsioone, alates mägiraudteedest kuni keerlevate karussellideni.

Dinopark Antalya
Aktur park Antalya

Oktoobri soojus ja rahulik atmosfäär teevad Antalyast ideaalse sihtkoha peredele, kes otsivad sügishooaja puhkust. Ja mis kõige parem, kõik need seiklused on vaid lühikese otselennu kaugusel Tallinna lennujaamast. Lennud Antalyasse toimuvad 11. novembrini, kuid lennata võib ka jahedamal, näiteks jõulude ja aastavahetuse perioodil (22.12.2023–08.01.2024). Edasi toimuvad lennud alates 23.02.2024.

Välisministeeriumi andmetel võivad Eesti kodanikud viibida Türgis viisavabalt kuni 90 päeva poole aasta jooksul, pass peab kehtima vähemalt 150 päeva riiki saabumise kuupäevast.