Praeguse sisuga lubab lennufirma, et muudatused ei ole „veel“ liiga suuremahulised, vahendab Reuters. Ryanair ütles avalduses, et septembri ja detsembri vahemikus tarnitakse firmale 27 uut lennukit. Nende tootmine USA Kansase osariigi tehases on aga oodatust kauem võtnud ja lennukite parandamise ning kohalevedu teenustega on Seattle'is samuti probleeme.

Selle tulemusena tarnitakse lennufirmale 27-st vaid 14 lennukit. Lende hakatakse tühistama alates oktoobri lõpust ja sellest antakse reisijatele e-kirja vahendusel lähipäevadel teada, ütles Ryanair.

„Me ei usu praeguse seisuga, et need tarneprobleemid mõjutavad meie käesoleva aasta eesmärki, milleks on teenindada 183,5 miljonit reisijat,“ ütles Ryanairi tegevjuht Michael O'Leary.

Ta lisas, et kui tarneraskused jätkuvad ka uuel aastal, peab lennufirma ilmselt eesmärki alandama. Ryanairi aktsiad langesid täna 1,4 protsenti.

Lennufirma ütles, et nad peavad olukorra tõttu vähendama erinevates baasides lennukite arvu. Ryanairile lubati tänavise septembri ja järgneva aasta maikuu vahemikus 57 uut Boeing lennukit.