Lennuk oli teel Helsingist Norra pealinna Oslosse. Õnneks suutis juhtumist hoolimata lennuk turvaliselt Oslos maanduda. Finnairi kommunikatsioonijuhi Kaisa Tikkaneni sõnul viidi Oslos lennukis läbi kontroll, kuid sellest siiski ei piisa – lennuk vajab lisakontrolli. Seetõttu tühistati ka tagasilend Oslost Helsingisse ja Finnairi reisijad suunati teistele lendudele.

Inimesed karjusid üle kogu lennuki

Välgu pauk kõlas lennukis ühe lennul viibinud Iltalehti lugeja sõnul nii kõvasti, et reisijad ehmatasid. „Mitu reisijat karjusid pärast välku veel tükk aega. Töötajad ei kommenteerinud juhtunut kuidagi, mis oli kummaline,“ ütles lugeja.

Teine Iltalehti lugeja räägib sarnasest kogemusest lennul. Ta oli lennuki õhkutõusmisel magama jäänud ja ärkas 15 minutit enne maandumist valju „metallilise“ paugu ja inimeste karjete peale.

Lugeja ütles, et tema esimene reaktsioon oli aknast välja vaadata. Järjekordset sähvatust nähes aimas lugeja, et kõva paugu põhjustas välgutabamus.

„Oslos oli halb ilm. Pärast saime maandumisel veidi rohkem turbulentsi „nautida“. Kindlasti ajas see pärast pikselööki mitmeid reisijaid närvi,“ ütles lugeja. Finnairi kommunikatsioonijuhi sõnul ei ole pikselöögid lennukile ohtlikud. „Lennukid on loodud välgulöökidele vastu pidama ja meil juhtub samasugust olukorda kümneid kordi aastas,“ ütles Tikkanen.