Londoni Gatwicki lennujaamas on sel nädalal taas lennuhäireid, kuid seekord ei ole põhjuseks streigid.

Ühendkuningriigi suuruselt teise lennujaama lennujuhid on haigestunud koroonaviirusesse. Tekkinud haiguspuhang sunnib tiheda liiklusega transpordisõlme lende piirama.

Viiruspuhangu tõttu tühistatakse esialgu 164 lendu, lisaks on kehtestatud päevane lendude limiit. Lennujaam loodab, et piirangud aitavad vältida viimase hetke tühistamisi.

Lendude päevane piirang kehtib kuni 1. oktoobrini. Nii British Airways, easyJet kui ka RyanAir peavad kõik hulganisti lende tühistama, kirjutab EuroNews.

Ühendkuningriigi lennujuhtimisfirma NATSi andmetel on haigestunud umbes kolmandik lennujuhtimisüksuse töötajatest.

„See on olnud raske otsus, kuid meetmed on kasutusel selleks, et meie lennuettevõtjad saaksid edasi lennata ka viiruspuhangu ajal. See annab reisijatele kindluse, et nad puutu kokku viimase hetke tühistamistega,“ ütles Gatwicki tegevjuht Stewart Wingate.

„Teeme tihedat koostööd NATSiga, et suurendada lennujuhtimistorni vastupidavust. Piirangud tähendavad, et saame vältida võimalikult palju häireid,“ lisas ta.

Gatwick soovitab reisijatel enne reisi kontrollida oma lendude staatust oma lennufirmalt.

Kas edasised COVID-19 puhangud mõjutavad talviseid reise Gatwicki lennuväljal?

Lennujuhtimisteenistus NATS on kinnitanud reisijatele, et lennujutimiskeskuse töökindlus paraneb, kui lennujaama töötajad naasevad tööle ja toimub üleminek suveperioodilt sügisperioodile.

Ettevõte ütleb, et jätkab täiendavate lennujuhtide koolitamist. Eeldatakse, et lähikuudel saab veel üks rühm lennujuhtide kvalifikatsiooni, et pakkuda tuge lennujaama töös.

„Me jätkame Gatwicki lennujuhtide värbamist ja koolitamist nii kiiresti kui võimalik, et tagada võimalikult kiiresti täielik taastumine,“ lisab ettevõte oma avalduses.