Miks mitte pakkida kaasa oma lemmik kampsun ja minna romantilisele Euroopa reisile, et näha parimaid värve, mida sügisel pakkuda on. Euronews tõi välja seitse parimat sihtkohta, kuhu sügist nautima sõita.

7. Bledi järv, Sloveenia

Bledi järv pakub Sloveenia kõige suurepärasemaid vaateid, järvel asub ka riigi ainus looduslik saar. Jalutuskäik ümber järve kestab umbes 1,5 tundi, mis on paras aeg loodusvärvide nautimiseks. Kuigi sügiskuudel on vesi ujumiseks liiga külm, võite siiski rentida sõudepaadi ja kulgeda mööda järvevett ümber Bledi saare.

Bledi järv

6. District, Inglismaa

Districti järve külastades mõistate, miks see piirkond oma hingematvate vaadetega inspireeris nii paljusid romantilisi luuletajaid. See kaitsealune tükike Põhja-Inglismaad on alates 2017. aastast UNESCO maailmapärandi nimistusse kantud.

District

Külasta Buttermere'i varahommikul ning naudi sügislehestikku peegeldavat järve.

5. Perthshire, Šotimaa

Mitte kusagil ei ole sügis nii ilus nagu Šotimaal ja Perthshire'i maakonda tuntakse eriliselt selle koha vaadete pärast. Perthshire'i maakonnnas asub Meikleour Beech Hedge, mis on tuntud kui Guinnessi maailmarekordiga pärjatud maailma kõrgeim hekk.

Perthshire

The Hermitage, mis on National Trustile kuuluv vapustav metsaosa, värvub sügisel sügavalt kuldseks ja punakaspruuniks. Seal asuvad ka romantilised varemed ja juga.

4. Neuschwansteini loss, Baieri, Saksamaa

Otsides tõelisi muinasjutulosse, sobib ilmeline Neuschwanstein. „Disney-filmist“ pärit torniga lossi ümbritsevad hingematvad mäed.

Neuschwanstein

Baieri Alpides asuv loss ehitati kuningas Ludwig II-le 19. sajandi lõpus ja seda saab külastada ainult giidiga.

3. Transilvaania, Rumeenia

Transilvaaniat võib endiselt seostada vampiiride ja gooti arhitektuuriga, kuid see on ka üks parimaid kohti Euroopas, kus saab näha vapustavaid sügisvärve. Mociari mets on Rumeenia vanim metsamaa, mis hõlmab 1400 hektarit Transilvaaniat ja sobib ideaalselt avastamiseks kargel sügispäeval.

Transilvaania

Teine võimalus nautida sügismaastikku on kulgedes mööda Rumeenia mägesid. Transfagarasani 90 km pikkune tee ühendab Transilvaaniat ja Vallachiat ning ulatub 2042 meetri kõrgusele, mis teeb sellest Rumeenia suuruselt teise kõrgeima tee.

2. Loire'i org, Prantsusmaa

Loire'i org, mis on maailmas tuntud oma veinide poolest, särab eriliselt just sügisel. Kui te ei proovi veini, saate mõnes kohalikus lossis vaadata, kuidas viinamarjapuud muutuvad sügavpunaseks ja lillaks.

Loire

1. Lapimaa, Soome

Kuigi Lapimaad seostatakse pigem talve kui sügisega, ärkab see sügisel tõeliselt ellu. Lapimaa pealinn Rovaniemi kattub kaunitesse sügisvärvidesse. Kui lund ei saja, võib temperatuur sügishooajal langeda siiski -2 kraadini.

Lapimaa