Kahe nädala pikkuse korralise hoolduse käigus teostati laeval mitmeid tehnilisi hooldustöid ning uuendati ja värskendati ka laeva reisijatealasid.

Üks peamistest uuendustest, mida reisijad kohe märkavad laevapardale tulles, on laeva menuka restorani Grill House täiesti uuenenud interjöör koos uue mööbli ja sisustusega, mis pakub nüüdsest külalistele veelgi meeldivamat ja hubasemat restoranielamust. Laeva interjööri värskenduskuur hõlmas veel laeva avalike alade vaipkatete vahetust, reisijate kajutite vannitubade uuendamist ja mitmeid teisi väiksemaid hooldus- ja remonditöid laeva reisijate- ning avalikel aladel.

Tehnilise poole pealt, lisaks tavapärastele kerepuhastus- ja hooldustöödele, vahetati laeva sõukruvide labad uute kaasaegsete labade vastu, mis muudavad laeva veelgi energia- ja keskkonnasäästlikumaks. Eeldatav kütusesääst, mis tuleneb uutest efektiivsematest labadest, on hinnanguliselt koguni 10–13%. Täiendava tehnoloogilise uuendusena värviti Baltic Queeni kere pilootprojekti korras ainulaadse grafeenipõhise värviga, mis peaks oluliselt vähendama laevakere veetakistust, vähendades seeläbi ka laeva negatiivset keskkonnamõju. Kui pilootprojekt osutub edukaks, on ettevõttel plaanis võtta grafeenipõhine värv kasutusele energiatõhususe suurendamise eesmärkide saavutamiseks ka teistel laevadel.

„Viimased kaks nädalat on möödunud laeva meeskonna ja meie partnerite jaoks päris intensiivse töötähe all, et väsimatult teostada kogu pikk planeeritud tööde nimekiri, mis sai eesmärgiks võetud,“ ütles Tallink Grupi Laevateeninduse juht ja peakapten Tarvi-Carlos Tuulik. „Mul on väga hea meel, et oleme kõikide planeeritud töödega valmis saanud selle väga kitsa ajaraami sees ja et meie reisijad võivad juba täna õhtust alates rõõmu tunda uuenenud laeva interjöörist. Olen samuti väga rahul, et olulised tehnilised hooldustööd, mis said plaani võetud, et muuta Baltic Queen veelgi energiatõhusamaks ja keskkonnasõbralikumaks, said kõik samuti teostatud plaanipäraselt ning saame peagi näha uute tehnoloogiate ja parenduste mõju,“ lisas Tuulik.

Värskenduskuuri läbinud Baltic Queen naaseb Tallinna-Stockholmi liinile ja tavagraafikusse täna õhtul, väljumisega Tallinnast Stockholmi kell 18.00.