Euronewsi andmetel oli tegu Swiss Air lennukiga, mis oli teel Zürichist Hispaania sadamalinna, Bilbaosse. Reisijate sõnul palus piloot lennuki hilinemise eest vabandust, kuid ei selgitanud selle põhjust ega seda, miks ei olnud reisijate pagas juba Zürichis lennuki peale jõudnud.

Lennul viibinud reisijad ütlesid, et Swiss Airi lennutöötajad ei öelnud neile Bilbaosse saabudes, kus nende pagas asub. Selle asemel pidid reisijad ootama, kuni Hispaania lennufirma Iberia rääkis neile toimunust ja ütles, et lennuk maandus ilma ühegi kohvrita.

Reisija Carsten Redlich ütles Šveitsi väljaandele Blick, et see juhtum „rikkus“ tema puhkuse ära, sest kõik tema kotid jäid Zürichisse maha. Ta kuulus paraplaanilendurite gruppi, kes koos reisisid Hispaaniasse. Kogu nende sportimiseks vajalik varustus jäi Šveitsi maha.

Olukorra põhjustas töötajate puudus

Swiss Air on kinnitanud, et lennuk tõusis Zürichist õhku ilma reisijate pagasita. Lennufirma esindaja Kevin Ampalami sõnas Prantsusmaa uudisteagentuurile AFP, et olukorra põhjustas töötajate puudus. Nad olid Zürichis üle tunni aja oodanud, kuid olukord ei paranenud ja „operatiivsete põhjuste tõttu otsustati siiski Bilbaosse ilma pagasita lennata“.

Ampalam lisas, et nad ei saanud kauem oodata, sest oli lubatud, et reisijatele tullakse Bilbaos järgi ja lennuk pidi veel samal õhtul Zürichisse tagasi lendama, enne kui Bilbao lennujaam kell 23 öösel suleti.

Swiss Air ei osanud kinnitada, kas reisijaid sellest otsusest teavitati, kuid vabandab tekkinud olukorra pärast. „Analüüsime praegu olukorda, et teada saada, mis täpselt juhtus,“ ütles Ampalam. „Sellist olukorda ei tohiks juhtuda.“

Eelmisel aastal läks ülemaailmselt erakordselt palju reisijate kohvreid kaduma: koguni 26 miljonit. See on peaaegu kaks korda rohkem, kui 2021. aastal. Kohvrite kadumise põhjustas pädevate töötajate puudumine ja lennundussektori kiire taastumine peale koroonapandeemiat, mis tekitas pea igas lennujaamas järjekordi.

Euroopas kaotatakse maailmas kõige enam kohvreid. Mida suurem lennujaam, seda rohkem reisijaid ja seda suuremad probleemid on seal ka pagasiga.