Eeskätt keskendutakse koos kohalike partneritega Napolile, Amalfi rannikule ja sealsetele saartele nagu Capri ja Procida, peatselt lisandub programmi ka Toscana. Reedel korraldati koos restoraniga Amalfi Tallinnas pitsavalmistamise meistriklass, tutvustamaks Napoli köögi traditsioone.

„Luminata sündis minu nüüdseks juba ligi kahekümneaastasest seotusest Itaalia, eriti Napoli ja Capriga. Seal elades, sellest kirjutades ja sealset partnervõrgustikku üles ehitades nägin, kuivõrd palju meeldejäävama reisikogemuse said inimesed, kellele disainiti kohapealne programm vastavalt just nende huvidele. Meie programmide keskmes on kohaliku elu ehtsuse näitamine ning oma panuse andmine traditsioonide kestma jäämisesse – nii näiteks on meie partneriteks põlvest-põlve edasiantud traditsioonidega pereärid, kellele aitame eriti hooajavälisel ajal tuua ka väga vajalikku lisateenistust. Samas on kõik meie pakutav mitmeid kordi läbiproovitud ja vastavalt konkreetse kliendi soovidele disainitud, seega seni on kõik väga rahule jäänud,“ rääkis Evelin Ojamets, Luminata üks asutajatest.

Luminata ise ei korralda reise, seega pileti ja ööbimise saab inimene kas iseseisvalt või reisikorraldaja kaudu soetada oma võimalustele vastavalt, aidates külastajaid just põneva programmi loomise ja konsultatsioonidega enne reisi ning kohapeal, keskendudes sooloreisijatele ning väikestele gruppidele. „Kõige rohkem on meie kliendid olnud huvitatud kokanduskursustest Napolis ja selle ümbruses, veini- ja toidudegusteerimistest, aga ka näiteks mõne huvitavama kvartaliga tutvumisest või ringkäigust, kus kohtuvad kohalikud maitsed tänavatoidu näol, kultuur ja ajalugu,“ tõi Evelin oma klientide eelistusi välja. „Populaarsed on olnud ka külastused Amalfi ranniku väiketootjate juurde, Vesuuvi veine pakkuvatesse veinimajadesse ning saarte külastused. Meie online’is ja Tallinnas kohapeal toimuvatest kursustest on eelistatud Itaalia erinevatele linnadele keskenduvaid töötubasid ja Luminata suvekooli, aga ka näiteks itaalia vestluskeele kursust. Samuti on olnud huvipakkuv Itaalia 50-60ndate aastate mood.“

Algav sügistalvine periood ja järgmine aasta toob Luminata programmi nii Tallinnas kui Itaalias mitmeid kokanduskursusi, disainile, moele ja loovusele pühendatud nädalavahetusi, heaolule ning vaimsele tervisele keskenduvad sündmusi, gurmeeõhtuid kohalike toitude ja Vesuuvi veinidega, külastusi Campania väiketootjate ja farmerite juurde, Itaalia keele ja kultuuri töötubasid, kursuseid jpm. Ärikliente aidatakse projekti raames turundus- ning sisuloometeenustega Itaalia turul ning temaatiliste meeskonnaüritustega.

„Mitmed uued projektid on ka alles valmimas, seahulgas Toscanas pakutav, koostöö Itaalias juba pikemat aega elavate teiste eestlastega ja Eesti ning Itaalia kultuurivahendusorganisatsioonidega. „Meie juurde võib alati mõne hea mõtte või koostöösooviga tulla,“ lisas Evelin. Pakutavaga saab lähemalt tutvuda Luminata veebikodus.

Vaata fotosid pitsavalmistamise meistriklassist Amalfi restoranis:

Jaga
Kommentaarid