Algselt pidi hakkama Veneetsias kehtima päevaturistidele turismitasu selle aasta jaanuarist. Väidetavalt lükati see aga edasi, kuna kardeti, et see kahjustab turismitulu. Nüüd on linnavolikogu otsustanud, et broneerimissüsteem käivitud 30-päevase prooviperioodiga kevadistel ja suvistel nädalavahetustel 2024. aastal. Kava lõplik heakskiitmine toimub eeldatavasti 12. septembril.

Reisijad, kes soovivad Veneetsiat külastada, peavad külastuse registreerima. Nii ühistranspordiga kui omal käel linna saabuvatel turistidel tuleb broneerida eelnevalt pilet. Kui külastajad ööbivad linnas, ei pea nad tasuma sissepääsu tasu.

Veneetsia lähedal asuvaid Burano ja Murano saare külastajatel tuleb samuti külastus registreerida ning sissepääsu eest maksta. Sissepääsu eest ei pea tasuma näiteks Veneto piirkonna elanikud, üliõpilased ja need, kes külastavad pereliikmeid linnas. Külastuse peavad nad siiski broneerima.

Kohalik volikogu on varem öelnud, et külastajate arvu ei piirata, vaid sissesõidutasu suureneb, kui saavutatakse teatav arv külastajaid.

Külastuse saab broneerida QR-koodiga

Külastajatele tehakse kättesaadavaks mitmekeelne veebipõhine broneerimissüsteem, mille kaudu on võimalik broneerida Veneetsia reisi. Broneerimisel saavad külastajad QR-koodi, mis toimib piletina ja mida tuleb näidata piletikontrollijatele. Ühistranspordiga saabujad saavad osta sissepääsupileti koos sõidupiletiga.

Katseperioodil on piletihinnaks esialgu 5 eurot. Perioodil, mil on linnas rohkem turiste, on tõenäoliselt ka turismitasu suurem. Seda juhul, kui linna saabunud broneeritud külastajate arv ületab teatava künnise, mida ei ole veel teatatud. Kui linnas on vähe päevareisijaid, ei tule maksta tasu, kuid reis tuleb siiski broneerida.