Statistikaameti juhtivanalüütiku Helga Laurmaa sõnul peatus juulis Eesti majutusettevõtetes 242 000 välisturisti. „Kriisieelset 2019. aasta juulikuu taset välisturistide arv veel ei saavutanud, jäädes sellest rohkem kui neljandiku võrra väiksemaks, kuid 2022. aasta juuliga võrreldes oli välisturiste 6% rohkem,“ lisas Laurmaa. Siseturistide arv jäi mullusele alla 4%. Samas oli siseturiste 24% rohkem kui 2019. aasta juulis.

Jätkuvalt peatub Eesti majutusettevõtetes kõige rohkem Soomest saabunud turiste, kes moodustasid 52% välisturistidest. Järgnevad Läti, Saksamaa, Leedu, Rootsi, Ameerika Ühendriigid, Suurbritannia, Poola ja Aasia riigid. Võrreldes eelmise juuliga peatus majutusettevõtetes rohkem nii Euroopast kui kaugemalt pärit turiste. Soome turiste oli 6%, Läti turiste 2% ja Leedu turiste 13 protsenti rohkem.

Rohkem turiste kui aasta varem saabus ka Rootsist, Ameerika Ühendriikidest, Suurbritanniast ja Poolast. Aasia riikidest saabus poole rohkem turiste kui aasta varem samas kuus, aga nende arv jääb veel üle kahe korra alla pandeemiaeelsele tasemele. Saksamaa turiste oli majutusettevõtetes 4 protsenti vähem kui aasta varem samal kuul.

83% välisturistidest märkis oma reisi eesmärgiks puhkuse ja 12% töö. 67% ehk kõige rohkem välisturistidest peatus Harjumaa majutusettevõtetes, järgnes Pärnumaa 13 protsendiga. Välisreisijad veetsid Eestis kokku ligi 471 000 ööd.

Juulis peatus majutusettevõtetes üle 239 000 siseturisti.