Prantsusmaa

Prantsusmaa lennujuhtide ametiühingu liikmed streigivad 15. septembril ja 13. oktoobril. Ametiühingu sõnul soovivad nad, et lennuamet reageeriks kasvavale inflatsioonile.

Esimene neist kuupäevadest on ragbi maailmameistrivõistluste (MM) ajal, mis meelitab riiki tuhandeid turiste. Streigi tõttu võidakse tühistada Prantsusmaale saabuvad ja sealt väljuvad lennud ning see võib mõjutada ka teisi lende, mis läbivad Prantsusmaa õhuruumi.

Ragbi MM-i ajal ähvardavad streigiga ka Pariisi ühistransporditöötajad. Kui metroorongide juhid saavad ürituse ajal nn ületunnitöö eest lisatasu, siis jaamatöötajatele pole seda pakutud. Praegu käivad streigiläbirääkimised.

Itaalia

Itaalia ametiühingud nõuavad hüppeliselt kasvanud inflatsiooni tõttu paremat palka. 16. septembril korraldavad riigi lennujuhid kaheksatunnise streigi kl 10–18. Enne ja pärast seda ajavahemikku toimuvad lennud peaksid väljuma ja saabuma plaani järgi.

29. septembril streigivad pagasikäitlejad kõigis Itaalia lennujaamades. Streigi esialgne kestus on 24 tundi.

Inglismaa

Lutoni lennujaama maapealsed töötajad korraldavad 24-tunnise streigi 13. septembril. Protestitakse halbade töötingimuste ja ebaõiglase kohtlemise vastu.

Lutoni lennujaama kasutab mitu odavlennufirmat, teiste seas easyJet, Wizz Air ja Ryanair. Streik võib mõjutada nende kõigi lende.