Cebu Pacific Airi Jaapani siselend startis Manilast kell 15.15 kohaliku aja järgi. Kolm tundi hiljem pidi lennuk maanduma Fukuokas. Kuna Jaapani õhuruum polnud vaba, ei saanud lennuk planeeritud sihtkohas aga maanduda.

Jaapani lehe The Mainichi andmetel suundus lennuk hoopis Kitakyushu lennujaama poole, kuna lennukil hakkas kütus otsa saama. Lennuk tegi eelnevalt Fukuoka kohal mitu tiiru, enne kui maandus Kitakyushu lennuväljal. Tolliga seotud probleemide tõttu ei saanud reisijad Kitakyushus lennukist väljuda.

Fukuoka lennujaama suletakse kell 22, mistõttu said lennukipiloodid aru, et nad ei jõua Fukuokasse õigel ajal. Lend väljus Kitakyushu lennujaamast kohaliku aja järgi umbes kell 00.15 Manilasse. Selleks ajaks olid reisijad ja meeskond olnud lennukis juba ligi kaheksa tundi.

Lend maandus Manila Ninoy Aquino rahvusvahelisel lennuväljal umbes kolm tundi hiljem. Seega sai kolmetunnisest lennust 11-tunnine lend ja reisijad oma sihtkohta ei jõudnudki.

Cebu Pacific Air kinnitas Business Insiderile, et esmaspäeva õhtul saabuma pidav lend pidi Manilasse tagasi pöörduma. Lennufirma pakkus reisijatele hotellimajutust ja toitlustust. Lisaks pakuti reisijatele tasuta reisi ümberbroneerimist või raha tagastamist. Osadele reisijatele pakuti ka võimalust lennata teise lennufirmaga.

„Vabandame ebamugavuste pärast,“ kirjutas Cebu Pacific Air. „Palume mõistmist, ohutus on meie jaoks oluline.“