Kindlustuste võrdlusportaal Quotezone reastas Euroopa riigid taskuvarguse riski järgi. Ettevõte kasutas selleks reisijate arvustusi, et välja arvutada taskuvarguste mainimiste arv miljoni külastaja kohta, vahendab EuroNews.

Aruandest selgub, et kõige rohkem on pikanäpumehi Itaalias. Quotezone’i statistika järgi mainiti taskuvargusi 463 korral miljoni külastaja kohta.

Teisel kohal on Prantsusmaa – 283 mainimist miljoni külastaja kohta.

Kolmandal kohal asub Holland.

Kõige vähem teatati taskuvargusest aga Iirimaal (30 mainimist miljoni külastaja kohta) ja Poolas (18 mainimist).

Vaata kogu nimekirja siit!

Kuidas end pikanäpumehe eest kaitsta?

Quotezone’i asutaja Greg Wilson ütleb, et taskuvaras võib tegutseda kõikjal. „Turiste täis piirkonnad on aga eriti mugavad, kuna turistid on hõivatud vaatamisväärsustega ja varas saab kiirelt suure rahvahulga sisse kaduda,“ räägib ta.

Ta soovitab külastajatel jätta väärisesemed, näiteks kallid ehted, hotelli seifi. Hea mõte on raha kaasas kanda nn rahavööga, mis käib riiete alla. Wilsoni sõnul tasub varguse korral ka kohalikku politseid teavitada, kuna see lihtsustab hiljem oma reisikindlustajaga suhtlemist – on siis ju ametlik tõend olemas.

Olulistest dokumentidest tasub teha koopia või salvestada need oma veebikontole. Tasub ka veenduda, et telefonis olevad andmed ja fotod laaditakse automaatselt teie kontole, juhuks kui telefon peaks ära varastatama.