CNN kirjutab, et Paula Rodriguez lendas 18. augustil Dominikaani Vabariigis asuvast kodust oma kuueaastase koera Maiaga kahenädalasele puhkusele Californiasse.

Lennates Delta Air Linesiga koos Maiaga, kes oli koos temaga salongis, tegi Rodriguez vahepeatuse Hartsfield-Jacksoni Atlanta rahvusvahelises lennujaamas, enne kui sõitis edasi San Franciscosse.

Kuid saabudes Atlantasse reedel kell 18.55 ütles Rodriguez, et piirijõudude töötajad teatasid talle, et ta „ei vastanud oma turistiviisa nõuetele“ – seega nad tühistasid selle, öeldes talle, et ta peab järgmisel lennul tagasi koju pöörduma.

Kui nad mõistsid, et see juhtub alles järgmisel päeval, ütlesid nad, et ta peab ööbima kinnipidamiskeskuses, kuid tema koer ei saa temaga kaasa tulla.

„Nad helistasid Delta agendile, kes võttis minult Maia,“ rääkis Rodriguez CNN-ile.

„Hakkasin esitama küsimusi selle kohta, kus ta öö veedab, ja ütlesin talle, et Maia oli lennu ajal väga hädas. Kui me sinna [Atlantasse] jõudsime, oksendas ta ahastusest ja tal oli ka kõhulahtisus.“

„Ta ütles mulle, et ärge muretsege, sest Maia viiakse rajatisse, kus on selleks koolitatud töötajad. Et nad annavad talle süüa ja vett ning hoolitsevad tema eest. See polnud minu soov, aga ma sain aru. Ma ei saanud midagi teha ja ma usaldasin teda.“

Taaskohtumine, mida kunagi ei juhtunud

Rodriguezi lend tagasi Dominikaani Vabariiki pidi toimuma järgmisel päeval kell 10.20 ja piiritöötajad ütlesid talle, et nad toovad ta kinnipidamiskeskusest ära üks tund ja 45 minutit enne väljalendu, et viia ta värava juurde, kus ta koer teda ootab.

„Ma küsisin kõigilt – ütlesin neile, et vajan aega Maia asukoha leidmiseks, et ta on haige ja ma tahan ta kennelit puhastada, ja nad ütlesid: ´Lähme värava juurde, ta peaks seal olema,´“ ütles Rodriguez.

Reisijad olid saabudes juba pardale minemas, aga Maia polnud seal.

„Värava töötajad hakkasid helistama. Üks juhataja tuli ja ütles, et nad otsivad teda, et ta peaks olema rajatises, kuid neil polnud aega otsida ja ma peaksin lennukile minema,“ rääkis Rodriguez.

„Ma hakkasin paanikasse sattuma ja ütlesin: ´Vabandust, ma ei saa lennukile minna, kui sa ütled mulle, et sa ei tea, kus mu koer on.´“

Nad tõstsid Rodriguezi lennu tunni võrra edasi, mis väljus Punta Canasse, mis asub Santo Domingost kahe ja poole tunnise autosõidu kaugusel. Rodriguez vahetas sihtkohta hea meelega ja eeldas, et see oli lihtne segadus ja Maia jõuab järgmisele lennule.

Kuid Maia ei ilmunud kohale ja piiriagendid ütlesid Rodriguezile, et ta ei saa USA-s viibida ilma viisata kauem kui 24 tundi. Ta pidi lahkuma selle lennuga Punta Canasse – ilma koerata.

Meeleheitlik Maia otsimine

Rodriguez ütles, et tal oli kolm tundi kestnud lennul Punta Canasse paanikahoog. Tema ja Maia on vaevu minuteid teineteisest lahus veetnud, sest Rodriguez, kes varem tänavakoeri päästis ja neile uued kodud otsis, leidis Maia kuuvanuse kutsikana ega suutnud temast lahku minna.

„Kõik, kes mind tunnevad, teavad, mida Maia minu jaoks tähendab. Ma ei lähe kuhugi ilma temata. Ta on nii kuulekas, et saan ta viia restoranidesse, sõna otseses mõttes kõikjale. Ta on minu partner kõiges,“ rääkis ta CNN-ile.

Punta Canasse maandudes esitas ta raporti. Vahepeal läks ema Santo Domingosse juhuks, kui koer oleks sinna sattunud, ilma et keegi oleks aru saanud.

„Helistasin Deltasse, Atlanta lennujaama, isegi San Franciscosse. Esitasin kõik võimalikud nõuded. Helistasin Atlantas kõikidesse varjupaikadesse ja veterinaarkliinikutesse. Olin kaks päeva piinas, ilma vastuseta,“ ütles Rodriguez.

Esmaspäeval, kaks päeva pärast koera kadumist helistas talle Delta esindaja Santo Domingost.

„Ta ütles, et Maia transporditi [lennukile] lennurajal ja töötajad olid ta kenneli avanud ning ta oli autost väljunud ja keset lennurada põgenenud,“ rääkis Rodriguez CNN-ile.

„Lennukid tõusid õhku ja maandusid. Ta ütles, et nad jälitasid teda, kuid Maia jooksis üha kiiremini ja ta põgenes. See on kõik, mida ma tean.“

Järgmisel päeval helistas talle teine ​​Delta esindaja ja teatas, et tegeleb tema juhtumiga. „Ma olen talle mitu korda päevas helistanud, kuid tal pole uudiseid,“ ütles mures koeraomanik.

Kuna tema USA viisa tühistati, ei lubata Rodriguezil Ameerika Ühendriikidesse tagasi lennata, et oma koera otsida. Selle asemel, 24. augustil, kuus päeva pärast seda, kui ta Maiat viimati nägi, läks Rodriguezi ema teda Atlantasse esindama.

„Nad teevad talle ringkäigu ja näitavad talle videolinte, kuid ta ütleb, et seal pole midagi – pole ühtegi juhtlõnga,“ ütles Rodriguez.

„Asi on selles, et sellel lennujaamal on rohkem kui 4000 aakrit. Mu ema ütles mulle, et see on hirmutav – õhus on kindlasti võimalus, et Maia peidab end lennujaamas, kuid ta võib olla paljudes kohtades.“

Lennuanalüütikafirma OAG hindas Hartsfield-Jacksoni augusti alguses maailma kõige aktiivsemaks lennujaamaks.

Õudusunenäos elamine

Maia on mikrokiibitud ja Rodriguez ütleb, et tema ja Delta on teavitanud kõiki maakonna loomade varjupaiku ja veterinaararste ning saatnud neile temast pilte – seepärast arvab ta, et Maia võib veel lennujaamas viibida.

„Kui keegi oleks Maia leidnud, oleks ta varjupaika viidud ja ta oleks skaneeritud. Minu andmed on seal. Suurim võimalus on, et ta on endiselt seal ja peidab end,“ ütles ta.

Delta pressiesindaja ütles CNN-ile avalduses: „Delta meeskonnad on töötanud selle lemmiklooma leidmise ja kliendiga taasühendamise nimel ning hoiame kliendiga ühendust, et teavitada uuendustest. Delta inimesed tunnevad sügavat muret kliendi ja koera pärast ning oleme pühendunud jätkuvatele otsingutele, tehes tihedat koostööd Atlanta linna lennundusosakonna ja teiste huvirühmadega.“

Vahepeal ütles lennujaama pressiesindaja CNN-ile: „ATL-i operatiivmeeskonnad kontrollivad rada ja lennuvälja terve päeva jooksul. Praegu pole nad koeraga kohtunud, kuid jäävad valvsaks, kui ta peaks ilmuma. Kui teda nähakse, püüavad ATL-i töötajad teda tabada ning lennufirmale ja omanikule tagastada.“ Nad ei vastanud küsimusele, kuidas koer üldse põgeneda lasti.

2019. aastal pääses üks koer Atlantas üleviimise ajal oma puurist välja. Ameerika staffordshire'i terjer Gale leiti pärast nelja päeva pikkust otsingut. Piloodid märkasid teda rajal ja tema meelitamiseks pandi maha lõks toiduga.

Rodriguezi jaoks on uudiste ootamine valus. „Ma olen agoonias,“ ütles ta. „Olen reedest saati elanud õudusunenäos, teades, et mu kullake on kuskil seal hirmunud või viga saanud. Igasugused mõtted tulevad pähe ja ma ei saa midagi teha. Iga minut tundub nagu päev.“