Reisijatele on öeldud, et nende lendudel võib esineda kuni 12-tunniseid viivitusi, kuniks insenerid riket lahendada üritavad.

Riiklike õhuruumijuhtide (NATS) pressiesindaja selgitusel on tegemist tehnilise probleemiga ning liiklusvoo piirangud rakendati ohutuse tagamiseks. „Vabandame võimalike ebamugavuste pärast,“ seisis teates.

Londoni Heathrow lennujaama pressiesindaja ütles: „Riiklike õhuruumiprobleemide tõttu on lennud üle Ühendkuningriigi katkenud. Reisijatel soovitatakse värskeima teabe saamiseks pöörduda oma lennufirma poole. Teeme tihedat koostööd NATSi ja teiste lennujaamapartneritega, et selle mõju reisijatele minimeerida“.

British Airways teatas reisijatele, et nende lennud hilinesid üleriigiliste IT-tõrgete tõttu. Šotimaal, Glasgow's asuv piirkondlik lennufirma Loganair hoiatas kliente: „Täna hommikul esines Ühendkuningriigi lennujuhtimissüsteemides kogu võrku hõlmav rike.“ Šotimaa piirkondlikud lennud võivad toimuda, kuid rahvusvahelised lennud võivad hilineda.

Hilinemised mõjutavad paljusid inimesed, kes naasevad Ungarist kergejõustiku maailmameistrivõistlustelt.

BBC saatejuht Gabby Logan ütles saates X, et tema lennuk jäi Budapesti lennujaama seisma, lisades: „Pärast 3-nädalast kodust eemal viibimist oli mul tunnike oma pere kallistamise. Ja äsja öeldi, et Ühendkuningriigi õhuruum on suletud. Võime siin 12 tundi olla. Istume siis lennukis ja ootame.“

Londoni Gatwicki sõnul jätkasid lennukid esmaspäeva pärastlõunal õhkutõusmist ja maandumist.

NATSi insenerid võistlevad ajaga. Pikenenud katkestus võib tõenäoliselt kaasa tuua ulatuslikke tühistamisi. Arvutitõrge Swanwicki juhtimiskeskuses 2014. aastal mõjutas lende kuni järgmise päevani, hoolimata sellest, et õhuruumi piirati vaid umbes tunniks ajaks.