Riia 822. aastapäeva tähistamine oli linnas üks tänavusuvise kultuuriprogrammi keskseid sündmusi. Läti pealinna sünnipäeva teema oli „Julgus ja rõõm“, et rõhutada modernsuse, kodanikuaktiivsuse ja koos olemise tähtsust.

500 drooni abil räägiti kümneminutilises audiovisuaalses etenduses Riia lugu minevikust tänapäevani, rõhutades linna pidevat arengut.

Vaata fotosid droonisõust:

„Riia on avatud ja tulevikuvõimalusi täis linn – nende kasutamine ja loomine on Riia iga kodaniku kätes. Võti on meie kõigi käes,“ rääkisid ürituse korraldajad.

Droonivaatemängu valmistas ette Läti ettevõte Basemotion, mis on korraldanud droonisõusid ka sellistele maailmakuulsatele kaubamärkidele ja üritustele nagu Super Bowl, Grammy Awards, Pepsi, Avatar, Boeing, Porsche, F1 ja teised.

19. augustiks olid vihm ja äike taandunud ning terve päeva säras linna kohal kuum päike. Suurel Riia sünnipäevakontserdil Toomväljakul andis pärastlõunal võimsa etenduse eelmise aasta Eurovisioni võitja, Ukraina bänd Kalush Orchestra ning õhtul esinesid lätlaste armastatuimad artistid Mikelis Putniņš, Maska koor, Gustavo, Aija Andreeva, Ieva Akuratere, Kristine Pazhe, Ilona Bagele, Daumants Kalniņš ja Janis Apeinis. Rahvast oli taas murdu ja inimesed nautisid pidustusi erilise hooga.

Vaata fotosid sünnipäevakontserdist:

Kalush Orchestra