Kokkulepe Nathaniel Foster Jr perekonnaga avalikustati sel nädalal USA linna San Francisco föderaalkohtus. 2019. aastal koos perekonnaga Louisiana osariiki matusele reisinud Foster oli juba enne lennukirambil tekkinud õnnetust erivajadustega ning kasutas hingamisaparaati. Perekonna sõnul lükkas rambiteenindaja mehe ratastooli nii agressiivselt ja jõuliselt, et õnnetuse hetkel 21-aastasele noorukile tekkis märkimisväärne ajukahjustus.

„Tema jalad lohisesid mööda põrandat,“ vahendas kohtus õnnetuse kohta kõlanud kirjeldust Reuters.

Kaebuse kohaselt otsis Fosteri ema abi pärast seda, kui ta kuulis poega sosistamas sõnu „Ma ei saa hingata“, kuid väravaametnik vaid naeratas ja sõnas abi pakkunud kaasreisijast arstile, et „nad saavad sellega ise hakkama“. Fosteril tekkis seejärel südameseiskumine ning selle tulemusel ka ajukahjustus. Mees ei saa enam rääkida ega tahket toidu süüa ning kohtuekspertiisi sõnul on tema eeldatav eluiga umbes viis aastat.

Kokkulepe on hagejate sõnul õiglane ja mõistlik, sest mehe eest hoolitsetakse tema vanematekodus Pleasant Hillis Californias.

„Meie peamine prioriteet on tagada turvaline reis kõigile meie klientidele, eriti neile, kes vajavad täiendavat abi või ratastooli kasutamist,“ ütles United Airlines ametlikus avalduses. „Meil on hea meel teatada, et see asi on lahendatud.“

Fosteri perekonna advokaadid ei vastanud kohe kommentaaride saamiseks esitatud päringutele. Umbes 12 miljonit dollarit kokkuleppest kataks õigusabikulud ja 3 miljonit dollarit kataks muud kulud.