Naine, keda tuntakse Instagramis kui @skywardsfreak, lendas Kataris asuvas Doha lennujaamast Austraaliasse, Perthi. Katari lennujaama ootesaalis anti talle roos. Tegu oli ju iseenesest väga kena, aga esile kerkis probleem: Austraaliasse jõudes ei deklareerinud ta roosi riigi ametiasutustele.

Austraalia ametiasutused võivad olla teisest riigist pärit puuviljade, köögiviljade või taimede sissetoomise suhtes äärmiselt ranged. Ametnikud saatsid naise immigratsiooni kontorisse.

Naisele määrati 1200 dollari suurune trahv, mille ta peab enne riigist lahkumist ära tasuma. Ta tegi immigratsiooni ametnikrga täielikku koostööd. Naine peeti kinni, kuigi selle tegelik põhjus on ebaselge ja ametnikud ütlesid talle, et teda ei peetud kinni tema riietuse tõttu. Nimelt oli naine riides kui Barbie. Alles hiljem öeldi talle, et ta ei olnud immigratsioonikaarti täielikult täitnud ja ei deklareerinud talle antud roosi.

Samuti oli ta ekslikult klõpsanud „ei“, kui ankeedis küsiti, kas ta toob Austraaliasse mingeid taimi. Naise kottidest midagi muud kahtlast ei leitud. Küsimus ei olnud mitte roosis endas, sest naisel lubati see alles hoida. Probleem näis olevat hoopis ekskliku ankeedi ja deklaratsiooniga.

Naine kaebas trahvi ametlikult edasi.