Vastupandamatud trühvlid figureerivad nii suupistetes, eelroogades, pearoogades kui desserdis, mida valmistavad kaks tõeliselt andekat ning osavat kokka – Ristorante Flavore oma kroonijuveel, peakokk Kārlis Rūdolfs Aiše ning spetsiaalselt selleks erakordseks ürituseks Lätist saabuv Michelini tärnidega pärjatud restoranides kogemusi ja osavust lihvinud kokk Sergejs Siporovs. Veinide sobitamisest räägib juurde Bestwine’i sommeljee Juri Brattšik.

Sel õhtul pole oluline, kas juba oled tõeline trühvlite gurmaan või teed sel teel alles esimesi samme. Meeldejääv ja elamuslik on õhtusöök igal juhul, nautimaks maitseelamust koos kallima, pere või sõpradega.

Õhtusöögil jõuavad külaliste ette mõlema koka trühvlitest kantud road, mida nad ise kirjeldavad järgmiselt:

Kārlis Rūdolfs Aiše: „Trühvel tõstab iga roa järgmisele tasemele – ta võib muuta tõeliseks pärliks ka täiesti harjumuspärase köögivilja nagu kartul. Trühvleid leida ei ole kerge ning neid on inimesed armastanud juba aastatuhandeid, otsides neid lausa nii koerte kui sigade abil, mis muudab nad eriti põnevaks ja ihaldusväärseks. Minu pakutavaks eelroaks on kartuli ja porrulaugu kreemsupp krõbeda guanciale, vutimuna, röstitud porrulaugu ja trühvliõliga. Sellega soovin ilmestada, kuidas väga lihtsatest koostisainetest võib trühvlinüansi lisamisega luua midagi väga hõrku ja erilist. Pearoaks pakun pardi-tortellisid pecorino- ja trühvlivahuga – suurepärane maitsekombinatsioon, mis ei jäta kedagi külmaks. Minu dessert melonisorbett ja -vaht on mõnusaks värskeks kirsiks tordil. Usun, et see ainulaadne õhtusöök saab olema tõeline trühvlihuvilistest gurmaanide maiuspala! Kindlasti leiab igaüks siit inspiratsiooni, et ka ise julgemalt trühvleid oma kööki tuua.“

Kārlis Rūdolfs Aiše

Sergejs Siporovs: „Armastan oma roogadesse trühvleid lisada nende jõulise aroomi ning hõrgu maitse tõttu. Oma restoranis kasutame vaid parima kvaliteediga trühvleid, mis saabuvad meile kasvatajalt otse Itaaliast. Trühvliõhtusöögil valmivad minu käe all kontrastseid maitsekombinatsioone pakkuvad suupisted: porcini parmesani ja musta trühvliga, veisetartar trühvli-aioli ja krõbeda kartuliga ning trühvli-arancini’d. Eelroaks pakun siniuim-tuunikalast valmistatud crudo't avokaado, krõbeda ingveri ja sibula-trühvlikastmega. Pearoana toon lauale küllusliku ja aromaatse koosluse veisefileest ja ribidest ning Jeruusalemma artišokist ja trühvlimahlast. Valmistan oma parimaid retsepte värskeimatest trühvlitest ning ootan teid õhtut nautima!“

Sergejs Siporovs

Lisainfo saamiseks jälgi FB ürituse ja restorani FB lehte.

NB! Toimumas on ka loosimäng FB Ristorante Flavore kinkekaardile ning 18.08 toimub loosimine – võitja võib omal soovil lunastada võidu kas restorani külastamiseks või Trühvlite õhtusöögi eest osaliselt tasumiseks.

Trühvlite eritoite pakub Ristorant Flavore augustikuu lõpuni.