Gotlandsbolaget ostis reisilaeva Birka Stockholm 2023. aasta märtsis 38 miljoni euro eest ja nõustus nüüd müüma 50% laevast Viking Line'ile 19 miljoni euro eest.

Auväärsed Skandinaavia laevandusettevõtted, mille juured on kahes saarekogukonnas, Gotlandil ja Ahvenamaal, ühendavad oma teadmised, et 2024. aasta kevadel käivitada kruiisiliiklus Stockholmi, Mariehamni ja Visby vahel ning võimalusel pakkuda ka erikruiise Läänemerel. Reisilaev Viking Cinderella, mis praegu ristleb Stockholmi ja Mariehamni vahel, viiakse 2024. aasta kevadest Helsingi–Mariehamni–Stockholmi liinile.

„Oleme rõõmsad, et meil on võimalus teha koostööd sellise eduka laevandusettevõttega nagu Gotlandsbolaget. Usume, et meie ühine panus parandab Stockholmist pakutavat kruiisiteenust,“ ütles Viking Line'i tegevjuht Jan Hanses.

„Töötame selle nimel, et laiendada ka Gotlandsbolageti kruiisireiside valikut. Ja milline partner võiks selleks paremini sobida kui Viking Line, kellel on ulatuslik kogemus Läänemere kruiiside korraldamisel. Näeme suurepärast koostöövõimalust, mis kasutab nii Gotlandsbolageti kui ka Viking Line'i kogemusi ja oskusi,“ sõnas Gotlandsbolageti tegevjuht Håkan Johansson.

Ühisettevõte hõlmab suuri investeeringuid Läänemere kruiisidesse. Plaani kohaselt alustatakse uuel liinil teenuse pakkumist 2024. aasta kevadel. Esialgne koostööleping kestab viis aastat, võimalusega seda pikendada.

Äritehingu lõpuleviimine ja ühisettevõtte käivitamine sõltub Rootsi konkurentsiameti heakskiidust. Ettevõtte peakorter hakkab paiknema Stockholmis ja selle tegevjuhiks saab Susanne Kaarnimo-Knight.