Eelmise aasta samal kuul oli kontserni käive pea 20,9 miljonit eurot ja reisijate arv 29 600.

Grupi müügikäibeks kujunes 2023. aasta seitsme kuuga kokku ligi 120,7 miljonit eurot, mis on ca üheksa protsendi võrra rohkem kui 2022. aasta jaanuarist juulini. Teenindatud klientide arv ulatus Novaturasel selle aasta seitsme kuu kokkuvõttes 154 000 reisijani, millest Eestis teenindatud klientide arv oli ligi 38 000. Aasta varem oli samal ajal grupi reisijate koguarv 158 000.

„Juulis jõudis kontsern olulise tulemuseni, mil Novaturase 2023. aastal teenindatud ja broneeringut omavate reisijate arv kasvas 200 000 kliendini. Kolmanda kvartali alguse seisuga oleme müünud 75 protsenti kogu aastasest mahust. Näeme jätkuvat varajaste tellijate hulga kasvu talvistele puhkusereisidele, mis on üle kahe korra suurem, võrreldes kontserni eelmise aasta sama ajaga. Seda mõjutab ka eksootiliste kaugreiside ligi kolmekordne kasv,“ ütles Novaturas grupi peadirektor Vitalij Rakovski.

Talvehooajal pakuvad Novaturas grupi ettevõtted kokku 12 eksootilist sihtkohta. „Tai, Kuuba, Dominikaanid ja Tansaania on meie klientide seas kõige populaarsemad paigad ning pärast mõningast pausi näeme suurt huvi ka värskelt meie valikusse tagasi jõudnud Vietnami vastu. Selle sihtkoha naasmine on end igati ära tasunud, kuna Vietnam on jõudnud juba talviste eksootiline sihtkohtade edetabelis teisele kohale – meie hinnangul valib Vietnami iga seitsmes kaugreisi klient,“ ütles Rakovski.

Eestlaste eelistatuimad kaugreiside puhkepiirkonnad on Bangkok, Pattaya ja Phuket, ning ka Bali saar.

Novaturas grupp on esimene reisikorraldaja kogu Baltikumis, kes avas augusti esimeses pooles 2024. aasta suvehooaja reiside müügi Türki. Rakovski sõnul on see kontserni jaoks viimase kümne aasta varaseim suvehooaja start. „Näeme selgelt, et strateegiliselt läbimõeldud planeerimine viib heade tulemusteni, Need on saavutatud tänu pikaajalistele ja tugevatele suhetele partneritega, mis on võimaldanud paindlikumat lähenemist erinevalt tavapärastele standardlahendustele,“ selgitas Rakvoski.

Türgi reiside varajastele tellijate pakub ettevõte atraktiivset teenuste eripaketti, mis lisab mugavust ja annab reisijatele paindlikkust ning turvalisust kogu eelseisvaks puhkuseks. Novaturase eesmärk on läbi lisandväärtuse pakkuda veelgi paremat kliendikogemust. Türgi uuenenud hotellivalikust leiavad reisihuvilised mugavaimaks puhkuseks äsja avatud, renoveeritud ja atraktiivseid ning elegantseid majutuskohti. Osana oma säästva reisimise strateegiast keskendub Novaturas veelgi enam hotellidele, mis järgivad jätkusuutlikkuse põhimõtteid.

Novaturas avab 2024. aasta kogu suvehooaja ja uued sihtkohad septembris.

Novaturase tegevus Rhodose põlengute ajal

Juuli lõpus Rhodosel toimunud tulekahjude tõttu on ettevõte muutnud saarele suunduvate ja sealt väljuvate lendude graafikut, korraldanud augustis ümber osad lennud, optimeerinud mõnes piirkonnas programmi ja keskendunud teistele sihtkohtadele. See on võimaldanud klientidel valida endale sobivate variantide vahel. Olgu selleks, siis reisi jätkamine Rhodose turvalistes kuurortides, uute sihtkohtade või muude alternatiivide valimine.

Esimestel põlengunädalatel otsustasid osa kliente muuta oma plaane ja valis reisi teistesse Novatourase poolt pakutavatesse sihtkohtadesse nagu näiteks Türgi, Bulgaaria ja Kreeta. Kuna olukord Rhodosel stabiliseerus, on ka reisihuvi selle sihtkoha vastu tänaseks taastunud.