Leetritesse nakatunud reisija sõitis pühapäeval, 6. augustil M/S Viking Glory kruiisilaevaga Turust Stockholmi. Ta võis leetreid levitada ka teistele pardal viibinud reisijatele.

Viking Line'i Soome infojuhi Christa Grönlundi sõnul on ettevõte juhtunust informeerinud kõiki pardal viibijaid. „Igale reisijale on edastatud sõnum, kus on kirjas, kellega võtta ühendust, kui neil tekib küsimusi.“ Ta lisas, et koroonapandeemia ajal kasutusele võetud meetmed on lihtsustanud juhtumi uurimist, näiteks on täpselt teada nakatunud reisija liikumine. „Ta ei liikunud pardal palju, sest teadis, et on haige. Siiski tuleb meeles pidada, et leetrid on väga nakkavad.“

Grönlundi sõnul ei ole veel infot, kui paljud pardal viibinud reisijad võisid nakatuda, sest pole teada, kes võisid haigestunud reisijaga samas ruumis viibida.

„Me oleme vastavalt ametiasutuste juhistele kõiki reisijaid teavitanud, et selline vahejuhtum on toimunud.“ Laeva võimaliku puhastamise vajaduse kohta ei ole veel infot. Grönlundi sõnul toimub see vastavalt ametiasutuste juhistele. Grönlundi ütles, et leetrite esinemine pardal on äärmiselt haruldane. Koroonaviiruse pandeemia ajal hoiti silma peal erinevatel võimalikel haigustel, kuid leetreid pole pardal pikka aega esinenud.