Iraqi Airwaysi lennuki pardal olnud reisijatel paluti lennukist lahkuda, samal ajal rahustati karu. Iraagi peaminister on andnud korralduse uurida, kuidas karu pääses lastiruumist välja. Lennufirma teatel ei ole juhtunus loom süüdi. Lennuki meeskond tegi koostööd Araabia Ühendemiraatide ametivõimudega, kes saatsid spetsialistid looma rahustamiseks.

Videost on näha, et lennuki kapten vabandab reisijate ees lennu hilinemise pärast, kuna karu põgenes lastiruumi kastist. Iraqi Airways teatas laupäeval, et karu transportimisel järgiti seadust ning Rahvusvahelise Lennutranspordi Assotsiatsiooni heakskiidetud meetmeid.

Lennufirma teatel lendas karu Bagdadist Dubaisse. Sotsiaalmeedias levivas videoklipis kõnelenud inimene aga väitis vastupidist, öeldes, et Bagdadi lend hilines tund aega ning reisijatel paluti lahkuda lennukist, kuni probleem on lahendatud. Dubai rahvusvaheline lennujaam pole juhtunut kommenteerinud.

Iraagi lennufirma ametnik kinnitas pühapäeval, et karu transporditi tõepoolest Iraagi pealinna. Ametnik keeldus nimetamast looma omanikku.

Röövloomade pidamine lemmikloomadena on Iraagis muutunud populaarseks jõukate inimeste seas. Bagdadi politsei on varem kutsunud kodanikke üles abistama ametivõime, et nad aitaksid sellistest juhtumitest teatades ära hoida loomade vabakslaskmist linna tänavatele või sattumist söögiks eksootilistes restoranides.