Kohalike elanike ja väliskülastajate tasakaal oli Tallinna vanalinnas neli korda rohkem väliskülastajate kasuks kui Veneetsias. Tallinna vanalinna rahvastik on seega äärmiselt marginaliseerunud ja võib kahtlustada piirkonna tugevat turismistumist. Tulemused saadi uuringu „Tallinna vanalinna jätkusuutlik areng ja eksponeerimine“ käigus.

Võrdlus illustreerib tõsiasja, et kuigi Tallinn ei ole maailma menukaimate turismilinnade edetabelites kõrgel kohal, oli siinse vanalinna külastuskoormus selle väiksust arvestades koroonaeelsel kõrgajal maailma absoluutses tipus.

Uuringus vaatasidki teadlased ühe osana seda, kui turismitaluv on Tallinna vanalinn. Turismitaluvus tähendab seda, palju linn talub turiste kaotamata seejuures oma eripära ja nii, et see ei häiriks kohalikku elu. Kuigi turistid on head ja elavdavad majandust, siis on oht, et vanalinn muutub liiga turistide keskseks. Uuringu eesmärk oligi leida kokkupuutepunkt turistide ja kohalike elanike vahel: et oleks turistidel hea, kuid säiliks ka ajalooline pärand.