Aga alustagem algusest.

TOP1 maailmaimede miniatuuride park – Babüloni aiad („Babilono sodai“)

Otse Palanga külje all asub Balti regiooni ainus miniatuuri- ja botaanikapark, mis kutsub teadmiste, avastuste ja lõhnade maailma. Siin tunnete end nagu oleksite ümbermaailmareisil, kus külastate ühe päeva jooksul viit erinevat kontinenti enam kui 20 maailma tuntuima arhitektuuriehitise miniatuurse koopiaga. Babüloni aias saate lähedalt tutvuda kõige muljetavaldavamate maailmaimedega ja ammutada uusi teadmisi nende ajaloo kohta, sest iga miniatuuri kõrval on viited teabega, kus riigis originaal asub ja mis teeb selle eriliseks. Üheskoos näete kuulsat Sydney ooperimaja, romantilist Trevi purskkaevu, Londoni silda, Berliini Brandenburgi väravat ja Triumfikaart. Tutvute Taj Mahali armastuslooga ja hiilgeaegu meenutava Hiina müüriga. Siit leiate ka kõige kuulsamad maailmaimed – Cheopsi püramiidi ja Babüloni rippaiad.

Babilono sodai

Jalutuskäigu läbi Babüloni aedade pargi muudab eriliselt meeldivaks ka see, et kõiki ehitisi ümbritseb hooldatud taimestik miljonite kauneimate lilleõitega. Pilku köidavad erakordsed lillekompositsioonid – lilleskulptuurid, kunstipäraselt pügatud põõsad, topiaarid ja külastajate seas populaarsed lillekaared. Ja kus on lilli, seal on lõhnu. Pariisi Eiffeli torni ümbritsevad lavendliõied ja -lõhnad, Londoni Big Beni raamivad lõhnavad kilbikuõied ja vürtside maal ootab teid ees uskumatu lõhnapalett. Lisaks nuusutamisele saab siin ka maitsta näiteks rosmariini, šokolaadimünti, salveid, apteegitilli või metsmaasikat. Iga külastaja tunneb end siin kui osake sellest Leedu ainukesest ja erakordselt kaunist pargist. Selles unikaalses paigas on igaühel ka võimalus teha oma külaskäigust pilte. Kindlasti tekitab paljudes kadedust nii imeliste fotode vaatamine.

TOP2 Veetke pöörane päev Baltimaade suurimas dinosauruste pargis – Dino park („Dino parkas“)

„Wow-efekt“ kõige pisematele on tagatud, kui nad näevad erinevat liiki elusuuruses 360°dinosauruseid mitte filmis või arvutimängus, vaid reaalsuses. Nende kõikide uurimine ja oma lemmikkangelastega sõbrunemine pakub huvi pikaks ajaks. Dino Parki tulevad pered üle Leedu ja välismaalt, sest see on esimene ja suurim „dinosauruste džungel“ Balti riikides Klaipėda lähedal Radailiais.

Dino

Dino park kutsub kogema enam kui 40 pööraselt ainulaadset aktiivset meelelahutust. Juba sisenemisel tervitavad külastajaid lõbusad ja põnevad karussellid ning pöörlevad Turbo autod. Ärge minge mööda ka kosmilisest peeglirägastikust, millest peate ilmtingimata proovima läbi saada. Samuti avaneb võimalus koos dinosaurustega lennata, külastades virtuaalmaailma 5D-kinos. Need, kes otsivad aga värskendust, saavad aega veeta dinosauruste suures tiigis vesijalgrattaga sõites. Nahkhiiremäest laskudes kogete kustumatuid muljeid ning neile, kes soovivad veel rohkem aktiivseid meelelahutusi, pakub Dino park võimalust oma jõudu proovile panna ronides puude otsa ja hakkama saada ronimisradadega.

Selle aasta kõige suurem ja märjem uudis on hiigelsuur välibassein. Adrenaliininäljas külastajad saavad basseinis proovida erinevaid liumägesid ning puhata soovijad saavad basseiniäärsetel lamamistoolidel päikese käes lõõgastuda. Loodusesõpradel soovitame aga külastada loomanurka. Siin saab näha armsaid mitmevärvilisi küülikuid ning jälgida lammaste ja eksootiliste alpakade elu.

Ja see on vaid osa sellest, mis teid Dino parki külastades ees ootab. Mis peamine, kõik need aktiivsed meelelahutused on piletihinna sees, et saaksite neid nautida mõtlemata kiiresti mööduvale ajale ja just nii mitu korda, kui süda ihkab!

TOP3 Eksklusiivne koht perega ööbimiseks - Radailiai Mõis („Radailių Dvaras“)

Otse dinosauruste kõrval ja vaid mõne kilomeetri kaugusel sadamalinnast asub Radailiai mõisakompleks – suurepärane majutuspaik pärast põnevat päeva. Loodusest ümbritsetud alale paigutatud apartemendid ja mõis mullivannide, miniköögi ja väliterrassidega võimaldavad teil argipäevast eemalduda ja nautida täiel rinnal värskendavat puhkust. Läbi avarate ja luksuslike tubade akende avaneb silmapaitav panoraam ning professionaalsete kokkade meeskond pakub teile rikkalikku hommikusööki, mis annab jõudu päeva uuteks seiklusteks. Tegevust jagub mitte ainult täiskasvanutele, vaid ka kõige väiksematele kompleksi külastajatele. Radailiai mõisa õuealal on turvaline laste mänguala ja eraldi puhkamise-mängutuba. Pisipõnne meelitavad lustima ka toredad batuudid. End värskendada ja veeprotseduure nautida saate eksklusiivses, hubases ja ideaalselt peredele kohandatud basseinioaasis. Turvaliselt kujundatud keskkonnas saavad vanemad oma lapsi suurepäraselt jälgida. Siin saate vastavalt oma vajadustele valida kolme erineva sügavusega basseini vahel, samuti veeta aega saunas, aurusaunas või lõõgastuda populaarses mullivannis.

Ja et pärast puhkamist ei peaks toidu pärast muretsema, külastage Radailiai mõisa restorani, kus peakokk hoolitseb maitsva õhtusöögi eest.

Radailiai Mõis („Radailių Dvaras“)

TOP4 Maagiliste elamuste jaoks - Illusioonide maja Heureka („Eureka“)

Pärast Babüloni aedade külastamist ja dinosauruste pargis lõbutsemist võtke suund julgelt suvepealinna Palanga poole. Otsige J. Basanavičiause nimeliselt peatänavalt selle suvekuurordi populaarseimat tänavamaiust – küpsetatud vahvleid ja loomulikult astuge sisse ka illusioonide majja Heureka. Siin kogete interaktiivsete meelte kaudu imede ja maagia maailma. Saate teha uskumatult lõbusaid, põnevaid ja pööraseid fotosid, mis panevad teie sõbrad üllatusest ahhetama. Kas olete oma kingapaelu tangidega sidunud või rahvasaadikutega WC-s poliitikast vestelnud! Heurekas saate seda proovida. Teravate aistingute fänne ootab naelavoodi, kuraditunnel ja kõige eksitavam peeglilabürint rääkimata veel siin elava kummituse väljailmumisest – olge valvel. Igas nurgas ootab Teid mõni üllatus või vemp.

Pärast illusioonide majas lõbutsemist hullake Läänemere lainetes ja imetlege päikeseloojangut Palanga sillalt.

Eureka

TOP 5 Romantika dinosauruse Silmas („Akis“)!

Radailiais asuvas Dinosauruste pargis, metsikute dinosauruste ja piiritu džungli keskel, seisab puuonn „Silm“. See on ruum, mis ühendab endas looduse ehtsuse ja luksuse. Kaasaegsed mugavused onni sees ja romantilised hetked päikesetõusul või -loojangul puulatvadel laiuvatel terrassidel pakuvad erakordset lõõgastust kahele mistahes aastaajal. Ühist aega rikastavad paadisõit, öine jalutuskäik metsikus salapärases dinosauruste pargis, lindude vidin ja looduse rahu. Kui soovite kustumatuid muljeid ja metsikut romantikat on puuonn „Silm“ just sobiv paik Teie jaoks!

Kui soovite oma perele siiski mugavamat eksootilist kogemust, siis pärast reisimist illusioonide maailmas, pöörases Dino pargis ja ümbermaailmareisi Babüloni aedade pargis, soovitame lõõgastuda Radailiai SPA-alal, Teie apartementide läheduses. Kolme erineva sügavusega basseinid, mullivann ja kuumad saunad võimaldavad pingest vabaneda nii kehal kui vaimul.

Dino

Miski muu ei lõdvesta nii hästi pärast pikka päeva täis seiklusi, nagu veemõnud, rahulik muusika, õnnelikud lapsed ja naeratavad naabrid, kelle kutsusite kaasa mere äärde Leetu.

TOP5,5 Tutvuge Leedu ranniku ainulaadsete paikadega

Kui plaanite jääda pikemaks ajaks, külastage kindlasti Klaipėdat, praamisõidu kaugusel on Leedu pärl – Smiltynė. Siin ärge jätke kasutamata võimalust külastada meremuuseumi kompleksi, imetleda delfiinide ja California merilõvide jahmatamapanevaid etteasteid. Lääne-Leedu on kuulus ka Kura sääre – 98 km pikkuse ja 0,4-4 km laiuse liivaluidetega poolsaare – poolest, mis on kantud UNESCO maailmapärandi nimistusse. See on ainulaadselt kaunis inimese ja looduse kätetöö. Saate näha traditsioonilist kalapüügikultuuri, puhata ja hinge tõmmata enne tagasiteed koju. Tulete tagasi õnnelikena, olles õppinud lähemalt tundma mitte ainult Leedu rannikuala, vaid ka kogu maailma ning mis kõige tähtsam, olles loonud erilisi ja unustamatuid mälestusi koos oma kõige kallimatega – oma perega!

Jaga
Kommentaarid