Sitsiilia tuletõrjujad tegelevad Palermo lennujaama lähedal asuva suure tulekahju kustutamisega. Samal põhjusel tuli täna hommikul mitmeks tunniks (kuni kella 12-ni) peatada ka lennujaama tegevus, kirjutab Reuters.

Sitsiilia turismi kõrgajale on karm olukord igati häda ja viletsus. Ka Sitsiilia teine ja ühtlasi peamine lennujaam Catania suleti samuti möödunud nädalal terminalihoone tulekahju tõttu. Nüüd on see taasavatud vaid mõne lennu toimimiseks.

Sitsiilia idaosas tõusis temperatuur eile 47,6 kraadini. Sealne senine rekord - 48,8 kraadi - mõõdeti kaks aastat tagasi ning pole seega välistatud uue rekordi sündimine.

Kuid õudused jätkuvad ka mandril. Samal ajal, kui tuli lõõmas Sitsiilias, rebis üleöö puhkenud torm Milanos lahti katuseid ja juuris välja puid. Tormi tõttu on hukkunud täna ja eilse seisuga Monza ja Brescia põhjaosas ka kaks naist, kes jäid langevate puude alla.

Eile New Yorki suundunud lend startis küll Milano Malpensa lennujaamas, kuid sai rahetormi pärast tõsiselt kannata ja oli sunnitud peatuma Roomas.