Egiptuses on palav, kuid kuivem, mis muudab selle nauditavaks isegi suvekuudel ja potentsiaalselt mugavamaks kui kõrvetavad suved, mida Euroopa on viimastel aastatel kogenud.

Pikemad päevad, soojad õhtud ja merevesi, lai valik põnevaid veetegevusi, vähem rahvahulki, paremad hotellihinnad ja värsked, maitsvad hooajalised puuviljad on peamised põhjused, miks külastada Egiptust päikesepaistelistel juuli-septembrikuudel.

Sabina Saikovskaja, reisikorraldaja Join UP! Baltic tegevjuht on mitu aastat Egiptuses elanud ja ütleb, et suvi on tema lemmikaastaaeg Egiptuses. „Kui ma esimest korda suvel Egiptusesse läksin, arvasin, et seal on väga palav ja ebamugav. Kuid pärast mitu aastat seal elamist ja kõiki aastaaegasid võrreldes võin öelda, et suvi Egiptuses on minu jaoks kõige võluvam aeg. Õhtuti, kui päike loojub, ei hakka kunagi külm. Saate minna välja ja jalutada tänavatel, näha kohalikke turge ja kauneid mošeesid, nautida ööelu, istuda hubastes kohvikutes, suitsetada vesipiipu, juua Egiptuse kohvi, mis on tuntud ka Türgi kohvina ning kogeda kohalikku kultuuri ja traditsioone.

Siin on 4 asja, mida saab kogeda ainult suvisel ajal Egiptuses.

1. 150 tundi rohkem päikest kui Eestis

Suvel on päikest 150 tundi rohkem kui Eestis. Päevavalgust on Egiptuses suvel 4 tundi kauem kui talvel. Sellest lähtuvalt võib ühte suvist Egiptuse reisi võrrelda kahe talvise reisiga. Kuuma kõrgaeg algab kella 13 paiku ja selleks ajaks on tänu soojale ilmale ja veele tegemisi küllaga. Päike tõuseb kell 5 ja kell 6 hommikul saab juba ujuma minna, sest selleks ajaks on vesi soojenenud 22-25°C-ni. Ja edasi – rohkem kui 12 päevavalgustundi lõõgastumiseks ja Egiptuse uute tahkude avastamiseks. Veel üheks kuurordi suvepuhkuse plussiks on soojad õhtud. Tänu sellele jääb rohkem aega jalutuskäikudeks ja meeleolukateks rannapidudeks.

2. Sukelduge erakordselt sooja vee tegevustesse

Vee temperatuur meres võib suvel ulatuda kuni 30 °C-ni. See sobib hästi väikeste lastega puhkamiseks, veespordiga tegelemiseks ja maailma ühe kaunima mere – Punase mere – avastamiseks. Suvekuudel muutub ainulaadne ja värviline veealune maailm veelgi maagilisemaks. Paljud kalaliigid ei ilmu talvel külma tõttu, kuid suvel, kui vesi on soojem, ärkab Punane meri täiel rinnal ellu, muutes snorgeldamise ja sukeldumise veelgi suurejoonelisemaks. Suvel õitseb plankton ning ujuvad mantaraid ja kilpkonnad. Ras Mohammedi rahvuspargi lähedal võib igal aastal suvel näha ainulaadset nähtust, mis kestab vaid paar päeva – tuhandete papagoikalade jõgesid.

Ujumine, snorgeldamine ja sukeldumine erakordselt soojas meres võivad olla selle suve parimad kogemused igale reisijale. Samuti on hea aeg sukeldumist õppida, kuna vesi on soojem.

Siinai poolsaare parimad sukeldumis- ja snorgeldamiskohad:

Wreck SS Thistlegorm: üks parimaid vrakkide sukeldumiskohti maailmas.

Ras Mohammed: kaitsealune merepark, mis pakub kõige silmapaistvamaid veealuseid maastikke ja võimalust näha vasarhaide, valgetipphaide, barrakuudade, laevavrakke ja veealuseid kanjoneid.

Tirani väina rifid: koralliaiad ja terved Gorgoonia aiad.

Dahab: rohkem kui 30 sukeldumiskohta, millest mõned võimaldavad sukelduda 200 meetri sügavusele. Lisaks peetakse Dahabi üheks parimaks tuule- ja lohesurfi kohaks maailmas. Aqaba lahe kaldad loovad tuuletunneli, kus tuul puhub 75% aastapäevadest.

3. Maitske hooajalisi puuvilju, sealhulgas puuviljade kuningat – mango

Egiptus on tuntud oma mitmekesiste ja lopsakate puuviljade poolest ning suvi on ideaalne aastaaeg värskete vitamiinide nautimiseks otse aedadest. Juunist septembrini on Egiptuses saadaval ohtralt suussulavaid puuvilju: papaiad, viinamarjad, viigimarjad, datlid, arbuusid ja loomulikult mangod.

Arbuus annab suvekuumusele väga magusa maitse. Egiptuse mangod, mis on tuntud oma mahlaka viljaliha ja rikkaliku maitse poolest, on samuti juunist novembrini tipptasemel. Mangovilju peetakse üheks Egiptuse sümboliks ja see võib olla isegi Egiptuse suve sünonüüm. Erinevaid Egiptuse mango sorte – erineva suuruse, värvi ja maitsega – tasub nautida suvel värskelt korjatuna.

4. Nautige parimaid hotelle parimate hindadega

Ajavahemikku maist septembrini peetakse Egiptuses madalhooajaks. See tähendab, et suveperioodil on hinnad madalamad, mis suurendab tõenäosust, et teie lemmikhotellis on sobivatel kuupäevadel toad suurema tõenäosusega vabad.

Suvel on Egiptuses palju vähem turiste. Giidid, transfeeri töötajad, kaupluste müüjad ja hotellitöötajad ei ole ülekoormatud ning saavad keskenduda parima võimaliku teenuse pakkumisele. Samuti on ekskursioonidel vähem inimesi, mis tähendab, et jääb rohkem aega kõike näha ja ilusaid fotosid teha.