Ryanair pidas täna Kiievis ka kohtumisi Ukraina peamiste lennujaamade, Kiievi, Lvivi ja Odesa Boryspili rahvusvahelise lennujaama tegevjuhi Oleksiy Dubrevskyy kutsel.

Visiidi käigus tutvusid Ryanairi tippjuhtkond ja lennujaama töötajad lennujaama terminalide, pagasi kättesaamise ja reisijate registreerimise ning pardale mineku väravate alade, kontrollpunktide ja perroonide seisukorraga, kus nad nägid lennujaama infrastruktuuri suurepärast seisukorda ja selle operatiivset valmisolekut lendude jätkamiseks, kui Ukrainas ohutus taastub.

Ryanair Groupi tegevjuht Michael O'Leary sõnul nähti, et kõige raskemates sõjaoludes näitab Boryspil'i lennujaama meeskond oma professionaalsust ja on täielikult valmis lendude võimalikult kiireks taastamiseks.

Ryanair on võtnud kohustuse naasta soodsate lendudega Ukrainas 8 nädala jooksul pärast riigi õhuruumi taasavamist. Ryanair plaanib alustada 600 iganädalast lendu Kiievi, Lvivi ja Odessa peamistest lennujaamadest, ühendades neid linnu ELi pealinnadega. Lisaks kavatseb Ryanair avada igapäevased riigisisesed lennud Kiievi, Lvivi ja Odessa vahel, niipea kui need lennujaamad on võimelised neid teenindama.

Ryanair, Ukraina valitsus ja selle peamised lennujaamad on võtnud kohustuse ehitada Ukraina lennundus kiiresti ümber ning Ryanair paigutab kuni 30 uut Boeing 737 MAX lennukit Ukraina kolmele peamisele lennujaamale, mis annavad Ukraina kodanikele ja külastajatele juurdepääsu Euroopa madalaimatele lennuhindadele, kuna Ukraina ehitab oma majandust uuesti üles invasioonijärgses keskkonnas,

Ryanair Groupi tegevjuht Michael O'Leary

Ryanair oli enne Venemaa ebaseaduslikku sissetungi 2022. aasta veebruaris Ukraina suuruselt teine lennufirma: „Ryanair oli Ukraina suuruselt teine lennufirma. Kui taevas Ukraina kohal on taas avatud kommertslennunduseks, siis Ryanair hakkab taas Ukrainasse lendama, ühendades Ukraina peamisi lennujaamu enam kui 20 ELi pealinnaga, ning me teeme tihedat koostööd Ukraina valitsusega, et taastada Ukraina lennundus, tööstus ja majandus.

Kiireim viis Ukraina majanduse ülesehitamiseks ja taastamiseks on soodsad lennupiletid. Ryanair kavatseb Ukrainas teha suuri investeeringuid ja juhtida seda lennunduse taastamist, investeerides kuni 3 miljardit dollarit ja paigutades kuni 30 uut Boeing MAX lennukit Ukraina kolmele peamisele lennujaamale Kiievis, Lvivis ja Odesas. Kuna Ryanair teenindas enne sissetungi ka Harkivi ja Hersoni lennujaamu, kavatseb ta pärast infrastruktuuri taastamist ka neid lennujaamu taas teenindada.

Ryanair on jätkuvalt pühendunud Ukraina ülesehitamisele ja investeeringutele. Praegu on meil tööl sadu Ukraina piloote, salongipersonali ja IT-spetsialiste ning me loodame luua Ukraina kodanikele tuhandeid uusi töökohti lennunduses, kui Ukraina taevas taas avaneb. Ukraina on 40 miljoni elanikuga riik, kellest paljud on viimase aasta jooksul üle Euroopa laiali saadetud. Me loodame, et saame neid peresid taas ühendada, kasutades Ryanairi soodsaid teenuseid Ukraina peamistesse lennujaamadesse niipea, kui see on turvaline. Ryanairi odavlennuteenused on Ukraina majanduse ülesehitamisel ja taastamisel üliolulised ning me investeerime tugevalt koostöös Ukraina valitsuse ja Ukraina peamiste lennujaamadega, kuna me kasvame, et vedada kuni 10 miljonit reisijat aastas Ukrainasse ja Ukrainast, kui Euroopa ja Ukraina reguleerivad asutused lubavad meil seda teha.“

Ukraina kogukondade, territooriumide ja infrastruktuuri arendamise minister Oleksandr Kubrakov:

Lennundustaristu töövõime ja personali kutseoskuste säilitamine on meie jaoks sõja tingimustes endiselt eluliselt tähtis. Lendude taastamine on võimalik niipea, kui julgeolekuolukord seda võimaldab, kuid me töötame juba praegu lahenduste ja investeerimiskavade kallal, et võimaldada lennukite kiiret üleslendamist.

Boryspil'i lennujaama tegevjuht Oleksiy Dubrevskyy

Ryanairi tippjuhtkonna visiit Boryspilisse on võimas signaal, et lennufirma näeb Ukraina lennutransporditurul tohutut potentsiaali. Me oleme vahepeal valmis liikuma strateegilisest planeerimisest konkreetsete operatiivsete meetmete juurde, kui õhuruum muutub tsiviillennundusele avatuks ja ohutuks. Usun kindlalt, et Boryspili lennujaam jääb peamiseks lennuväravaks meie kodanike tagasipöördumisel Ukrainasse ja mängib jätkuvalt juhtivat rolli Ukraina majanduse elavdamisel.