29. juuni–6. august

Kuni augusti alguseni kulgeb Tartu südalinnas taas mitmekesise kultuuriprogrammi ja põneva ruumilahendusega Autovabaduse puiestee. Sel aastal on puiesteel veemängude ala, karussell, väliraamatukogu koos lugemisalaga, mitmesugused ronilad ja teised atraktsioonid.

Kultuuriprogramm on üles ehitatud kindlas rütmis neljapäevast laupäevani. Neljapäeviti toob Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 vabaõhulavale erineva muusikastiiliga eesti artiste– suve teises pooles on üles astumas Bedwetters (27.07) ning Daniel Levi (3.08). Reeded on aga pühendatud liikumisaastale ning tutvust saab teha erinevat tüüpi spordialadega. Päevad lõpevad tantsuõhtuga. Laupäeviti on programmis rohkelt tegevusi peredele ja õhtu lõpus toimub Tartu Elektriteatri filmiseanss.

Autovabaduse puiestee

31. juuli – 5. august

Juba 18. aastat järjest kerkib Tartu Raekoja platsile Baltimaade suurim vabaõhukino. Siin saab kuue päeva jooksul nautida lausa 12 filmi, mis kõik kõnelevad armastuse eri tahkudest.

Ekraanile jõuab linateoseid maailma eri paigust, nii lähemalt kui ka kaugemalt – sel aastal saab näha isegi Austraalia ja Mongoolia moodi armastust! Tubasemates oludes saab dokumentaal- ja lastefilme vaadata Tartu Elektriteatris. Festivali avab Franz Malmsteni auhinnatud tudengifilm „Üle piiri“.

Tartuff

4.–6. august

Augusti esimene nädalalõpp pakub Tartus taas mitmekülgseid maitseelamusi ja mõnusat festivalimelu! Südalinnas saab nautida nii kohalikke kui eksootilisemaid maitseid pop-up kohvikutes ja tänavatoiduautodes ning toidu kõrvale pakutakse veinivalikut maailma eri paigust. On võimalus osa võtta veinikoolitustest ja -degustatsioonidest ning omamoodi atmosfäärides toimuvatest eriõhtusöökidest, mida sel aastal on valikus lausa kolm!

Maitseelamusi saadab mõnus meelelahutusprogramm, sh Liisi Koiksoni, INGA & Soul Now ning Lexsoul Dancemachine’i kontserdid! Festivali kolmandal päeval ootavad aga Tammelinna kodukohvikud proovima kodusemaid maitseid ning uudistama kogukonnaelu.

*Veinialale, koolitustele ja eriõhtusöökidele sissepääs piletiga.

Tartu toidu- ja veinifestival

24.–27. august

Suvine filmiprogramm jätkub Spordi- ja Olümpiamuuseumis, kus nelja päeva jooksul linastub kaheksa eriilmelist spordifilmi. Juba kolmandat korda toimuv SOFF toob huvilisteni põnevaid spordiga seotud filmiklassikuid, komöödiaid ja dokumentaalfilme ekstreemspordist.

Filmid juhatab sisse teemakohane tutvustus, mis avab paremini nii filmi tagamaid kui ka mõningaid sealseid temaatikaid. Filmilinastused toimuvad muuseumis (Rüütli 18) ja on kõikidele huvilistele tasuta.

Soff 2021

9., 16. ja 23. august

Kolmel augustikuu õhtul viib elav muusika nii kohalikud kui ka kaugemalt tulijad kaunitesse paikadesse Emajõe kallastel.

Kolmapäevaste kontsertide sarja avab 9. augustil Supilinna kiigeplatsil Ott Lepland.

16. augustil astub Emajõe büroohoone juures üles The Wildcard ning sarja lõpetab Ellipi ülesastumine 23. augustil Siili ja Sõbra tänava nurgal. Tund enne kontserte toimub põnev loeng.

Sissepääs on kõikidele muusikasõpradele tasuta, kuulata võib nii kaldalt kui ka veest!

Emajõe suvesuvekontsert (2022)

Apaaraaditehase festival I 25.–26. august

Tartu loomelinnak toob Aparaaditehase festivalil kõigi ette piirkonna parimad palad. Kahte festivalipäeva mahub palju kultuuri, töötube, kontserte, tuure, tänavaturg ja Müürilille täika, Ajuokse Avangaari suvelõpuhäng, Galeriide öö ning mitmeid põnevaid üllatusi. Melule lisaks saab hästi süüa ja mõnusaid jooke.

Tule tähista suure suve lõppu Aparaaditehase festivalil!

Aparaaditehas

Kõik Tartu linna ja maakonna sündmused leiad Kultuuriaknast.

Jaga
Kommentaarid