Esimene roheline marsruut põhjanaabrite juurde on olemasoleva pikendus ja ulatub Varssavist Vaasasse ning sisaldab laevareisi Tallinnast Helsingisse laevadega. FlixBus ühendab Soome Kesk-Euroopaga ning pakub nüüd teenuseid nii Põhja- kui Lõuna-Euroopas.

Flix on ülemaailmne tehnoloogiapõhine ettevõte, mis pakub suurimat reisiühenduste võrgustikku FlixBusi ja FlixTraini näol. FlixTrain pakub teenuseid Saksamaal ja Rootsis, FlixBus aga tegutseb 40 riigis üle maailma, kogu Euroopas ja ka Põhja- ja Lõuna-Ameerikas. Ettevõte plaanib laieneda oma võrgustikuga ka Aasiasse, sisenedes 2024. aastal India turule.

Rohelised bussid on jõudmas esimest korda Soome

Rahvusvaheliselt sõitvad rohelised bussid on kaasaegsed ja varustatud kõrgeimate turvasüsteemidega, mis teeb FlixBusist tunnustatud ja usaldusväärse transpordiettevõtte. FlixBus teeb koostööd bussipartneritega üle kogu maailma ja on nüüd sisenemas järgmisele turule Euroopas. Tänu laienemisele on Soome nüüd teistest Euroopa riikidest hõlpsasti ligipääsetav ning FlixBusi võrgustikku lisandub veel üks suurepärane suvesihtkoht. Lisaks on Flixbusi ühendused Soome piires hästi ligipääsetavad ja hõlbustavad reisimist ka esimesel rohelisel marsruudil asuvate Soome linnade vahel.

Rohelist marsruuti Soome hakkavad opereerima Leedu transpordifirma Ollex ja parvlaevaoperaator Tallink. Esimene marsruut Soomes on praeguse Varssavi ja Tallinna vahel opereeriva liini pikendus. Tänu Tallinki ja Flixbusi koostööle saavad reisijad nüüd ühendada bussi- ja laevapileti ning jõuda Soome vaid ühe broneeringuga.

Soomes peatuvad bussid Vaasas, Närpes, Raumal, Raisios, Salos ja Helsingis. Edasi kulgeb marsruut läbi Eesti, Läti ja Leedu lõpp-peatuseni Poolas Varssavis. Reisijad saavad Soomest vaid ühe ümberistumisega teistesse Euroopa linnadesse, näiteks Berliini, Viini või Bratislavasse.

„Liikumine on suhete mootor – ilma liikumiseta ei sünni uusi suhteid loovaid kohtumisi ja kokkupuuteid. Eesti ja Soome pealinnad on hästi ühendatud, aga võimalused on olnud piiratumad pealinnadest kaugemal, sealhulgas otseühendus bussiga Soomest Euroopasse. Loodame, et uus bussiliin loob uusi suhteid ja arendab sidusust terves Läänemere piirkonnas,“ ütles Hannele Valkeeniemi, Soome Instituut Eestis juhataja.

Kolm aastat FlixBusi Balti riikides

Sel suvel tähistab FlixBus kolmandat tegevusaastat Balti riikides. Esimesed marsruudid Eestis, Lätis ja Leedus käivitati 2020. aasta juulis. Nüüd opereerib Flixbus Balti regioonis 53 liiniga, mille hulgas on ka Marketplace’i ja frantsiisi alusel töötavad liinid. Nii ühendab FlixBus, ilma ümberistumiseta, Balti riike paljude Euroopa linnadega, nagu Praha, Berliin ja Varssavi.

„Huvi Baltimaadesse ja Skandinaaviasse reisimise vastu kasvab pidevalt, eriti puhkuste hooajal kui ilmaolud on soodsad. Seepärast tahame pakkuda võimalikult palju mugavaid võimalusi reisimiseks nendesse piirkondadesse. Soome oli Euroopa Liidu mandririikidest viimane, kus puudus FlixBusi ühendus. Nüüd täidame selle tühimiku koostöös Tallinkiga. Soome laienemine on Flixbusi, Tallinki ja Bus Partneri mitmete kuude töö tulemus. Need on alles esimesed sammud sellel turul ja FlixBusi edasise tegevuse algus Soomes,“ ütles FlixBusi Poola, Ukraina ja Balti riikide tegevdirektor Michal Leman.

Marina Jõgi, Tallink Grupi müügidirektor, kommenteeris: „Meil on hea meel teha koostööd FlixBusiga, kuna nende uus marsruut ühendab täiendavalt Eestit ja Soomet ning Soome ka laiema Euroopaga. See partnerlus tähistab olulist sammu meie ühise eesmärgi saavutamisel, milleks on sujuvate transpordivõimaluste loomine ja ühenduste suurendamine Euroopa erinevate riikide vahel. Usume Tallinkis, et ühiste eesmärkide saavutamise võti on koostöö ning nende saavutamiseks töötame koos sarnaste eesmärkidega ettevõtetega. Ühendades Tallinki usaldusväärsete parvlaevateenuste tugevused FlixBusi asjatundlikkuse ja hea mainega, oleme kindlad, et suudame pakkuda veelgi rohkem meeldejäävaid reisielamusi.“