Turistid kogunesid sel nädalavahetusd Death Valley ehk Surmaoru rahvusparki, et kogeda enneolematut kuumust.

„Me arvasime, et see on suurepärane võimalus olla tunnistajaks ajaloole. Kui ajalugu on sõidutee kaugusel, siis ei jäta sa seda kasutamata,“ ütles üks turist, kes tuli Surmaoru külastuskeskusesse kuumust nautima. Turistid poseerisid foto jaoks ka külastuskeskuse kõrval asuva termostaadi ees, mis näitas hekeks küll kõrgemat temperatuuri, kui ametlikult mõõdeti.

Turistid rekordkuumust kogemas

Riiklik ilmateenistus oli ennustanud, et pühapäevane kõrgeim temperatuur Death Valley's ehk Surmaorus võib purustada rekordilise õhutemperatuuri, mis kunagi varem ajaloos registreeritud on. 1913. aasta juulis mõõdeti seal 134 kraadi Fahrenheiti ehk 56,6 Celsiust õhusooja.

Siiski jäi sel nädalavahetusel rekord kättesaamatuks, pühapäevane ametlikult mõõdetud kõrgeim temperatuur jäi vaid 53,3 kraadi juurde.

Death Valley kõrvetavad temperatuurid on kerkinud laiema kuumalaine ajal, mis Ameerika Ühendriikides ning mujal maailmas sel suvel võimust võtab.

Erandiks ei ole ka Las Vegas, kus pühapäeval püstitati 16. juuli päevane rekordkuumus 116 kraadi Fahrenheiti järgi (46,6 Celsiust).