Reisisektor on sel suvel kõrgendatud valmisolekus, sest eelmise aasta Euroopa tipphooajal tekkis lennujaamades kaos, kui puudu oli töötajatest, et tulla toime nõudluse kiire taastumisega pärast pandeemiat ning tekkisid tühistamised.

Sel suvel on Euroopa õhuruumi haldava Eurocontroli hoiatuste kohaselt nõrgaks kohaks tõenäoliselt lennujuhtimise probleemid.

EasyJet, mis on reisijate arvu poolest Ühendkuningriigi suurim lennufirma, ütles esmaspäeval, et muudatuste tegemine nüüd tähendab, et ta saab vältida viimase hetke tühistamisi, mis on kallimad ja põhjustavad reisijatele rohkem ebamugavusi.

Lennufirma sõnul on neil piisavalt meeskonda ja piloote, kuid lennuliikluse pärast tekkinud mure tõttu tühistati 90 000-st juuli ja augusti jooksul kavandatud lennust 1700, peamiselt oma suurimast baasist Londoni Gatwicki lennujaamast.

Lennufirma teatas, et 95% mõjutatud reisijatest on juba ümber broneeritud alternatiivsele lennule, sest enamasti on alandati just mitme sagedusega lende.

Euroopa õhuruum on Ukraina sõja tõttu kitsaks jäänud, mistõttu on lennukite läbilaskevõime vähenenud. Lisaks põhjustavad personaliprobleemid mõnes lennujuhtimiskohas ja töötajate streigid kitsaskohti, mis muudavad päevased tühistamised tõenäolisemaks.