Pistelise kontrolli käigus selgus, et reisijaid Vilniusest Varssavisse vedanud Lux Expressi bussijuht oli alkoholijoobes.

Vestluses politseinikega väitis bussijuht, et ta oli viimati tarvitanud alkoholi eelmisel õhtul. Enne kontrolli oli bussijuht sõitnud bussiga juba ligemale kolm tundi.

Joobes juht anti politseiametnikele edasiste toimingute jaoks üle. Poola meedia teatel ootab teda ees kopsakas trahv ja kuni kolme aasta pikkune juhtimiskeeld. Reisijad jätkasid reisi teise, kaine juhiga.

Lux Expressi Eesti ärijuht Ingmar Roos kinnitas, et tegemist oli pühapäeva, 9. juuli varahommikuse 7.10 väljunud reisiga Vilniusest Varssavisse, mida teenindab Lux Expressi Leedu ettevõte (Lux Express Lithuania UAB). „Poolas peatati buss rutiinse reidi käigus ning juhil tuvastati kerge alkoholijoove. Rikkumisega vahele jäänud leedulasest bussijuht oli ettevõttes uus ning tööleping temaga on lõpetatud,“ tõdes Roos.

Roosi sõnul jätkas reisi Varssavi suunas teine bussijuht (Vilnius-Varssavi liinil sõidab ühel väljumisel vahetustega kaks juhti). Leedu ettevõte saatis reisi teenindamiseks ka kolmanda juhi, et reis saaks toimuda vastavalt bussijuhtidele ette nähtud puhkeaegadele.

„On äärmiselt kahetsusväärne, et selline olukord aset leidis ning vabandame siiralt kõigi reisijate ees,“ lisas Roos ning möönis, et temale oli uudis suureks ehmatuseks.