Uudista linnaloodust ja kultuuri

Aparaaditehase festival

Tartu on pungil ajaloost ja kultuurist, aga ka mõnusatest rohealadest, mis kutsuvad tekki maha laotama ning päikest nautima! Vaid lühikese jalutuskäigu kaugusel kesklinnast saad avastada Supilinna või Karlova puitarhitektuuri koos kireva tänavakunsti, lustakate ürituste ja armastatud lokaalidega.

Kui otsid ideaalset kombinatsiooni ajaloost ja rohelusest, tasub plaani võtta hoopis jalutuskäik Toomemäel, et tutvuda vana Toomkiriku arhitektuuri ja Tartu Ülikooli muuseumiga. Lausa 50 meetri kõrguselt saad Tartut uudistada aga Plasku vaateplatvormil, kus lisaks ilusale vaatele avanevad ka põnevad faktid sajanditaguse Tartu ja selle ehitiste kohta. 

Liigu Emajõel või spordiplatsil

Jõematkad Emajõel

Põnevat avastamist igas vanuses külalistele leiab Emajõe-äärsetel aladel, kus vohab linnaloodus, vookleb matkarada, kutsub suvitama värskelt uuendatud linnaujula ning terve suvi pakutakse mõnusaid muusika- ja maitseelamusi. Kui vesi kutsub, pole paremat plaani, kui võtta ette paadisõit Emajõel kas kanuu, lodja või näiteks SUP-lauaga. Ja, muide, matku pakutakse jõel ka hilisõhtul, et nautida idüllilist Tartu päikeseloojangut!

Eesti spordi- ja olümpiamuuseum

Spordihuvilised saavad uusi teadmisi ammutada näiteks Eesti spordi- ja olümpiamuuseumis, mis on avatud suvi läbi ja augusti lõpus toimub seal ka spordi- ja olümpiafilmide festival. Igapäevaseks sportimiseks leiab Tartust rohkelt tenniseväljakuid, millest üks peidab ennast Toomeorus, aga ka välijõusaalid, liikumispäevad ja mänguplatsid, mis pakuvad liikumisvõimalusi eri vanuses noortele. 

Einesta Tartu moodi paigus

Tartus on mitmeid restorane ja palju armsaid kohvikuid, mille atmosfäär annab erilise meelerahu kohvi ja väikese ampsu nautimiseks. Selle suve uus tulija on näiteks koogipoe Mandel salaaed, kus pakutakse imemaitsvate saiakeste kõrvale ka mõnusat muusikat, toimuvad raamatuesitlused ja luuleõhtud. Kuid nagu tavaks, laieneb ka kogu ülejäänud Tartu toidumaastik suveks tänavatele, hoovidesse ja Emajõe äärde. 

Emajõe Riviera

Värsket ja kohalikku toorainet leiab Tartus Lõunakeskuse taluturult või kesklinnas asuvalt avaturult, kust tasub kaasa osta värskeid marju ja arbuusi, mis käivad Tartu suvega vaieldamatult ühes. 

Planeeri põnev muuseumituur 

Huvitavaid väljapanekuid saad avastada Eesti Rahva Muuseumis, kus on suvi läbi avatud kolm põhinäitust: kehanäitus, toolinäitus ja suveniirrätikute näitus.

Tartu loodusmajas on võimalik näitusel „Kapist välja – riided ihu ja ilma vahel“ uurida erinevate materjalide päritolu, ajalugu, tootmise ja arendamise tehnoloogiad ning nende keskkonnamõju.

AHHAA teaduskeskuse uue näituse meeltelabürinti sisenemisel pööratakse sinu meeled aga lootusetult pea peale. 

Suvi Tartus kutsub avastama ja nautima. Kogu inspiratsiooni ja tule meile külla, et puhata välja tõeliselt tartulikult!

Jaga
Kommentaarid