AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse esimehe Riivo Tuvikese sõnul on reisimise tipphooaeg käes ning inimeste soov uusi kohti avastama minna jätkuvalt suur. „Suvekuud on kõige populaarsem aeg reisimiseks nii meil kui mujal. Lennujaamad on reisijaid täis ning peavad suutma kõik puhkajad ära teenindada. Usun, et eelmise aastaga võrreldes läheb suvi meil ning loodetavasti ka mujal Euroopas sujuvamalt, ent kindlasti tuleb just suuremates jaamades arvestada pikemate järjekordade ning suurema ajakuluga,“ rääkis Tuvike.

Juunis lendas Tallinnast väljuvatel lennuliinidel 14 lennufirmat, kes lennutasid reisijaid 32 erinevasse otsesihtkohta, millele lisandusid veel tšarterlennud, kus populaarseimaks sihtkohaks oli jätkuvalt Antalya Türgis. Lisaks toimusid tšarterlennud Kreeta ja Corfu saartele Kreekas, samuti Montenegrosse ja Tuneesiasse.

Seoses suve ja reisimise tipphooajaga paneb Tuvike kõigile südamele ka aegsasti lennujaama saabumist. „Selleks, et reisi algus kulgeks muretult, soovitame kõigil tulla lennujaama kaks tundi enne lennu väljumist ning arvestada juba kodust väljudes võimalike ummikute ja teekonna pikenemisega. Piisava ajavaruga saabudes jääb aega nii check-in’i tegemiseks, julgestuskontrolli läbimiseks kui ka lennujaama kohvikute ja poodide külastamiseks,“ sõnas Tuvike ning lisas, et enne reisile asumist tasub ka kohvri pakkimine hästi läbi mõelda, sest targalt pakitud kohver aitab kiirendada julgestuskontrolli läbimist, ennetada kohvri täiendavaks kontrolliks reisija tagasikutsumist, aga ka hoida keskkonda ning vähendada lennuki kütusekulu.

Tuvikese sõnul on suvine lennugraafik mitmekesine ning sealt leiab nii vanu lemmikuid kui ka uusi avastamist väärt sihtkohti. „AirBaltic avas hooajalised liinid Dubrovnikusse, Spliti, Rhodosele ning Iraklioni ning taastas lennuühendused Berliini ja Osloga. Suuremad Euroopa pealinnad on otseühendustega kaetud ja loomulikult tihedad ühendused suuremate sõlmjaamadega on need, mis loovad meile ühenduvuse kõigi nende üle 1000 sihtkohaga, kuhu meilt lennata soovitakse.“

Kokku toimus juunis 3 572 lennuoperatsiooni ehk keskmiselt 119 maandumist ja õhkutõusu päevas. Kõige rohkem kõigist reisijatest teenindas airBaltic, lennates 16 erinevasse sihtkohta. Reisijate arvu poolest järgnesid Ryanair, Lufthansa ja Finnair. Kõige rohkem reisijaid lendas suuremate sõlmjaamade Helsinki, Riia, Frankfurdi, Stockholmi ja Varssavi liinidel.

Regionaalseid lennujaamasid läbis juunis kokku 6115 reisijat: Kuressaare lennujaama 3826 reisijat, Kärdla lennujaama 1819 reisijat, Pärnu lennujaama 321 reisijat, Tartu lennujaama 127 reisijat ning Kihnu lennujaama 22 reisijat.