Puhkus Prahas

Auto- ja lennureis Tallinnast Prahasse sisaldab päeva Praha loomaaias perepiletiga ja päeva Praha kesklinnas vaatamisväärsustega tutvumas ja paadiga sõitmas. Teekond autoga Riia lennujaama kestab just parajalt ning lennuaeg on samuti lühike, lisaks räägivad Riia kasuks paremad lennuhinnad kui Tallinnas.

Selle reisi juures on suur rõhk transpordi hinnal: sõit Riia lennujaama, lennupiletid, takso Praha lennujaamast linna ja tagasi, bussipiletid Prahas.

Hotellis Gloria on boonuseks hinna sees olev hommikusöök. Toiduhind on arvestatud tänavatoidu hindade järgi ning lisaks on eelarve sisse arvestatud näksi- ja jäätisepeatused. Muudest kuludest tuleb arvestada auto parkimisega Riia lennujaamas.

Puhkus Saaremaal

Autoreisil Tallinnast Saaremaale saab tutvuda kohaliku looduse ja kultuuripärandiga. Kavas on külastada Muhu jaanalinnufarmi, Panga panka, Karujärve, Sõrve tuletorni, Sõrve militaarmuuseumi, Kuressaare kindlust, Kaali kraatrit, tasuta Leisi seiklusrada ja Püha Soobiku avastusterada ning Koigi raba matkarada, lisaks supelda meres.

Reisil on kavas ööbida RMK telkimisaladel ning veeta ühe öö Mändjala kämpingus, kus on pesemisvõimalused.

Toidukorrad on pikalt ette mõeldud, varutud kaasa vett ja kuivaineid (kaerahelbed, riis, kohv) ning ülejäänud toidukraam on plaanis osta kohalikest poodidest. Toidu tegemiseks on kaasas priimus ja potid-pannid ning toitu valmistatakse RMK aladel pakutavatel lõkkekohtadel.

Puhkus pealinnas Tallinnas

Reis sisaldab puhkust alguspunktiga Tartust pealinnas koos muuseumide külastustega (arvestades Tallinn Cardi soodustust). Ööbimine on hotellis ning eelarvet aitavad joones hoida kodust kaasa võetud vahepalad. Lisaks on vahepaladeks arvestatud burgeri/pitsa- ja jäätisepausid.

Sellel reisil ootavad ees jalutuskäik mere ääres ning vabal valikul muuseumide külastamine: tervisemuuseum, loodusmuuseum, teletorn, loomaaed, Energiakeskus, ning kui jaksu on, siis ka aardejaht (lisainfo ja aardekaart geopeitus.ee).

Soovid ise ajusid ragistada ja panna kokku ühe põneva reisi? Eesti suurimas rahatarkuse Facebooki grupis Kogumispäevik käib praegu reisiväljakutse mõelda välja 500-eurose eelarvega reisipakett, mida hiljem mõne toreda reisi elluviimiseks kasutada. Väljakutse märksõnad on säästlikkus ja nutikus. Põneva väljakutse leiad siit.