Veebilehel Flightstats.com andmetel jõudis Riia-Tallinna lend õigel ajal kohale aprilli ja maikuu jooksul vaid 12% juhtudest. Keskmiselt hilineb konkreetne lend üle 51 minuti.

AirBalticu pressiesindaja Augusts Zilberts tõdeb, et lennu BT361 puhul tõesti sellised olukorrad juhtuvad. Kell 23.15 väljuv lend on airBalticu jaoks päeva viimane lend Tallinna ning see on tavaline transiitreisijate jaoks. „Transiitreisijate hilinenud saabumine tuleneb sageli lennu hilinemisest, mis on tingitud Euroopa õhuruumipiirangutest. Need piirangud põhjustavad kogu päeva jooksul hilinenud lennuvahetusi, mille tulemusel saabuvad õhtused lennud Riiasse graafikust hiljem,“ rääkis Zilberts. Hilinemisest tulenevalt lükatakse BT361 väljumine edasi, et tagada reisijate jätkulend Tallinnasse, rääkis esindaja.

Lennufirma aga tunnistab, et mitmed tegurid, mis põhjustavad teiste lendude hilinemist, ei ole lennufirma kontrolli all, kuid airBaltic teeb aktiivselt jõupingutusi hilinemiste vähendamiseks.

Lennureisijatele edastatakse hilinemise kohta teave umbes 4-5 tundi enne väljumist. „Selline ajastus võimaldab lisada eeldatava väljumisaja, mis määratakse kindlaks reisijate eeldatava Riiga saabumise aja põhjal. Neid tegureid arvesse võttes tagame, et reisijaid teavitataks piisavalt aegsasti ja nad saavad oma reisi vastavalt planeerida,“ kinnitas Läti lennufirma esindaja.