Projekti kuulutasid Prantsusmaa ja Saksamaa transpordiministrid Clément Beaune ja Volker Wissing välja selle aasta alguses ning nüüd on see avatud taotluste esitamiseks. Alla 27-aastased, kes elavad Prantsusmaal või Saksamaal, saavad tasuta piletit taotleda. Need, kellel õnnestub pilet saada, saavad valida pileti kasutamiseks seitsme päeva pikkuse ajavahemiku.

Algatuse eesmärk on julgustada reisimist ning tugevdada Prantsusmaa ja Saksamaa kultuurialaseid suhteid. Samuti on üks eesmärke tähistada Élysée lepingu allkirjastamise 60. aastapäeva.

Prantsusmaa transpordiministri Beaune sõnul on algatuse eesmärk panna rohkem noori rongiga sõitma. Projekt on kooskõlas Prantsusmaa kliimaeesmärkidega muuta riigi transport keskkonnasõbralikumaks. Projekti finantseerivad riiklikud raudteefirmad Deutsche Bahn ja SNCF.

Saksamaal antakse ära 30 000 piletit ja Prantsusmaal sama palju. Rongipiletid on mõeldud noortele ühest riigist teise reisimiseks.

Pileteid jagatakse „kes ees, see mees“ põhimõttel. Taotluse saavad esitada kõik elanikud, selleks ei pea olema riigi kodanik. Piletiga saab reisida vahemikus 1. juuli kuni 31. detsember 2023.