Muusika

Algas Pärnu Orelifestival. Kontserdid toimuvad traditsiooniliselt Eliisabeti kirikus reede õhtuti kell kaheksa, esinejate seas on muusikuid Eestist ja külalisi väljastpoolt. Festivali kunstiline juht on Ines Maidre.

Pühapäeval saab Kadrioru lossis avapaugu Tallinna kitarrifestival ning Alexela Kontserdimajas saab nädalavahetusel kuulata tribüüt-kontsertshow'd Tina Turner –''Typically Tina''.

Loodus

Seekord on fookus Tartu linnal: Lodjakojas toimub perepäev „Avasta Emajõgi“, Tartu tähetornis toimub tasuta päikesevaatlus ning käimas on ka Loodusfestival, mis keskendub aedade ilule ja elurikkusele.

Toit

Hea kõhutäie järele tasub sõita kaugele! Võta näiteks suund Rakvere poole – seal toimub üritus „Suur Toidutänav“. Virumaal tuleb ka Viru Toidu Kohvikutepäev 2023. Lõuna-Eestis tuleb Satserinna Sõirapäev ning Pärnus Grillfest.

Muu

Rakveres toimub Sumedate Suveõhtute Filmifestival, Saaremaal Pojengifestival ning Hiiumaal Kirjandusfestival. Narvas toimuvad Linna Päevad, Paides Hooviteatrite festival ning Iisakus külalaat. Kes pealinna jääb, mingu Linnaruumifestivalile „Tulevik On Täna/V“ või Telliskivisse kunstifestivalile „Ma ei saa aru“.

Näitus, muuseum

Eesti meremuuseumi välinäitus „Naissaar – Tallinna merevärav“ ootab külastajaid. Samuti võiks minna uudistama Anu Raua näitust „Elumustrid“ ERMi Heimtali muuseumis. Viimsi Artiumi kaasaegse kunsti galeriis on vaatamiseks näitus „Maast linnaks“ ning Kai Kunstikeskuses on avatud Hrafnhildur Arnardóttiri / Shoplifteri isikunäitus „Hüpervõrk“.

Pärnu Muuseumi suvenäitusel „Kings and Guards“ on väljas detailirikkad ajaloolised relvad ja turvised kollektsionääri ning antiigikaupmehe Peter Mustoneni kogust. See on ainulaadne võimalus tutvuda kuulsate ja unikaalsete esemetega Euroopast, Pärsiast ja Indiast.